Hlavní obsah

Půltuctem k rekordu aneb Koubek trumfnul Vrbu! Svědčí to o tom, že jsme na správné cestě, těší kouče Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tucet. Fotbalová Plzeň se dál veze na vítězné vlně. Nedělní ligovou výhrou 6:2 nad Pardubicemi si připsala dvanáctý triumf v řadě v rámci všech soutěží a vytvořila klubový rekord. Trumfla i někdejší partu kouče Pavla Vrby v čele s Pavlem Horváthem, která v mistrovské sezoně 2010/2011 zvládla 11 vítězných duelů po sobě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeň oslavuje gól proti Pardubicím

Článek

„Statistiky příliš nesleduju, ale pokud to tak je, jde o velice potěšitelné zjištění. Rekord svědčí o tom, že mužstvo pracuje dobře, že je na dobré cestě,“ radoval se trenér Miroslav Koubek. S Viktorií sice prožil krkolomný start do sezony (prohra v Teplicích, remíza s Hradcem Králové a s Dritou v předkole Konferenční ligy), od úspěšné odvety s kosovským klubem ovšem Západočeši jenom vítězí.

„Je pro mě velká čest být součástí tohoto týmu i klubového rekordu,“ zářil stoper Sampson Dweh. Letní posila z druholigového Vyškova zaznamenala proti Pardubicím první gól v dresu Plzně a zároveň premiérovou trefu v české lize.

Zápas s Pardubicemi však začal pro domácí šokem – ve 13. minutě prohrávali 0:1, krátce poté musel odstoupit zraněný brankář Jindřich Staněk. „Měl jsem z utkání obavy, čtvrteční duel v Konferenční lize s Ballkani nás stál spoustu sil. Proto jsme udělali v sestavě tři změny, tento záměr se vydařil. Inkasovaný gól i zranění Staňka byly velkými komplikacemi, ale věřil jsem, že si s tím tým dokáže poradit. To se také stalo,“ uvedl Koubek.

Už poněkolikáté na podzim vyzdvihl záložníka Lukáše Kalvacha. Autor vítězné branky ve čtvrtečním duelu s Ballkani se trefil také proti Pardubicím, ke gólu přidal tři asistence. „Jestli má Kalvach reprezentační formu? Nemůžu posoudit, tohle je na reprezentačním trenérovi. Samozřejmě bych mu přál, aby se objevil v nominaci pro příští sraz. Prokazuje velmi dobrou formu,“ prohlásil Koubek.

Nejdelší vítězné série Plzně

12 zápasů (2023)

11 zápasů (2010)

8 zápasů (2× 2014, 2015, 2018, 2020)

Reklama