Hlavní obsah

Puškáč vyběhl ze střídačky a dvěma brankami rozhodl o výhře Bohemians. Udělal ze mě pitomce, smál se kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulém ročníku vstřelil jedenáct ligových branek, za podzim zapsal více než slušnou bilanci 5+3. I tak ale první jarní kolo s Teplicemi začal útočník Bohemians David Puškáč poněkud překvapivě na lavičce. „Říkal jsem mu, že bude nejlepší, když ze mě udělá pitomce,“ vtipně poznamenal trenér Klokanů Jaroslav Veselý. A nutno dodat, že Puškáč jeho instrukce splnil do puntíku. Do hry nastoupil po poločasové pauze za bezbrankového stavu a dvěma trefami rozhodl o vítězství Bohemians v poměru 2:0.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník David Puškáč z Bohemians se raduje z gólu.

Článek

„Cítím takové malé zadostiučinění, člověk je naštvaný, když nehraje od začátku, chce být v základní jedenáctce. Šel jsem na hřiště s takovým správným naštváním, ukázat trenérovi, že tam prostě patřím," popisoval svoji reakci na trenérova slova sám jediný střelec prvního jarního kola v Ďolíčku.

„Nehraji na žádná jména, nastoupí vždy ti nejlepší. Pušky (David Puškáč) ví, že se mi nelíbila příprava, nebyl nebezpečný, neměl čísla, narozdíl od kluků, co nastoupili. Hráči, kteří nenastoupí, pak musí zareagovat přesně tak, jako dnes David. Teď by měl ukázat, že to nebyla jen jedna vlaštovka a že se takhle bude prezentovat i dál," vysvětloval své rozhodnutí, které se nakonec ukázalo být skvělým tahem, 45letý kouč Bohemians.

Ten přitom při výběru sestavy neměl vůbec jednoduchou práci. Zásadní trhlinu do plánů mu uštědřilo zranění letního navrátilce Jana Morávka, který celý podzim sbíral zápasovou kondici hlavně za rezervu Klokanů a měl po více než třinácti letech opět nastoupit za A-tým Bohemky v ligovém zápase. Kvůli zranění z rozcvičky ale nakonec celé utkání sledoval v civilu i přes to, že měl původně naskočit od úvodního hvizdu. „Deset minut před začátkem utkání se ke mně dostala informace, že Morávka píchlo ve svalu po poslední střele. On sám to riziko podstoupit nechtěl, takže jsme museli udělat jednu změnu," vysvětloval Veselý, proč na hřiště místo bývalého hráče Augsburgu či Schalke nakonec vyběhl Martin Hála.

Chladné počasí ale způsobilo Veselého družině i další potíže, koncem prvního poločasu odkulhal ze hřiště klíčový stoper Antonín Křapka. Jejich soupeř lednový start soutěže odnesl také. Dvě z největších opor Teplic, Tomáš Vondrášek a Tomáš Kučera, také kvůli zraněním utkání nedohrály. „Připisuji to zimě, terénu a prvnímu kolu. Je to škoda, stav hřiště vše značně komplikuje, i když trávníkáři dělají maximum," mrzelo Veselého.

Jeho svěřenci ale nakonec hlavně díky Puškáčovu příspěvku vstup do jarní části Fortuna ligy zvládli vítězně. Vypadá to tedy, že po loňském boji o záchranu až do poslední chvíle letos mohou myslet na o poznání vyšší příčky. „Čtvrtý flek je hodně lákavý," přiznal ambiciózně Puškáč. „Doufám, že ještě dokážeme třeba více, než teď," diplomaticky poznamenal Veselý.

Reklama