Hlavní obsah

Rány před zápasem, pak odstoupení Jovoviče. A Van Buren a další přinesli ohromnou kvalitu, věděl Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesát minut favorita proháněl, držel nerozhodný stav, možná i větřil naději na bodový lup z Edenu. Jenže pak Jablonec odpadl, Slavia severočeského soupeře v závěrečné půlhodině v zápase fotbalové ligy úplně rozcupovala. „Slavia si střídajícími hráči moc pomohla, Van Buren a další přinesli na hřiště ohromnou kvalitu,“ vypíchl po tvrdé porážce 1:5 jablonecký trenér David Horejš. „Výsledek možná krutý je, ale fotbal se hraje na góly, takže je i zasloužený,“ přiznal bez vytáček.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

V klubku hráčů se raduje autor jabloneckého gólu Vladimir Jovovič.

Článek

Drzost a nebezpečí dodával Jablonci v prvním utkání po zimní pauze zejména křídelník Vladimir Jovovič. Dravý Černohorec zlobil obranu Slavie, především pak Ivana Schranze, se kterým se v soubojích a prostoru nejčastěji potkával. V šesté minutě nastavení první půle dokonce vyrovnal. O přestávce ale nuceně střídal.

„Bez něj už jsme nebezpeční nebyli," cítil Horejš. „Nebyl stoprocentní, hrál se sebezapřením. Sice před zápasem jako někteří jiní neměl teploty, ale blbě se mu dýchalo. Nechtěli jsme riskovat. Pak nám na hřišti samozřejmě chyběl," objasňoval stažení hbitého záložníka kouč Severočechů.

Nebyla to pro jeho tým první rána, několik jich přišlo už před zápasem. Obránci Jakubu Martincovi se ozvaly problémy s kolenem, viróza skolila krajního beka či záložníka Matěje Polidara a středního záložníka Davida Housku. „To nám hodně ublížilo," věděl Horejš.

„Góly jsme dostali po našich fatálních chybách. Jak už jsem zmínil, rozhodla kvalita lavičky Slavie. Byli jsme připravení, že to přijde, ale už jsme nedokázali chytit tempo utkání," bilancoval trenér zelenobílých. Nerozhodný stav se rychle od 65. minuty překlopil v debakl.

I přes nálož ho některé věci potěšily. Ocenil například vystoupení dvacetiletého debutujícího brankáře Jakuba Surovčíka. „Podal dobrý výkon. Působil jistě, byl koncentrovaný, pomohl nám v rozehrávce. Mrzí mě, že jsme si nechali dát tolik branek. Ale byl nachystaný, až mě překvapilo, jak klidným dojmem působil. Věřím, že to teď zvládne," podotkl šéf jablonecké lavičky ke gólmanovi, který prošel mládeží ve Slavii, tudíž byl pro něj zápas v Edenu ještě peprnější, a nakonec po pětigólovém přídělu i smutnější.

Zaujal i devatenáctiletý křídelník Michal Černák. „Část podzimu promarodil, v přípravě se nám líbil. V první půli byl nebezpečný, měl dobré momenty i směrem dozadu. On i Jakub (Surovčík) mají pro Jablonec velkou perspektivu," prohlásil Horejš.

Reklama