Hlavní obsah

Rázný krok! Slavia potrestá sedm fanoušků

Fotbalová Slavia Praha potrestá sedm fanoušků zákazem vstupu na stadion za to, že v posledních dvou domácích zápasech vhazovali na hrací plochu předměty. Šestice příznivců dostala trest na dva roky, ten zbývající obdržel dvojnásobný, čtyřletý distanc. Vršovický klub po nich bude zároveň vymáhat pokutu. Na sociální síti twitter o tom informoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slavii došla trpělivost s fotbalovými chuligány.

Článek

Slavia má s vhazováním předmětů na trávník od neukázněných fanoušků problémy už nějakou dobu. Velkých výtržností se příznivci Pražanů dopustili v závěru minulé ligové sezony v domácím utkání nadstavbové části proti Plzni. Po vyhroceném utkání s pozdějším mistrem vršovický klub potrestal za nevhodné chování tři fanoušky pětiletým zákazem vstupu na stadion a pokutou 50 tisíc korun.

Slávističtí příznivci ale vhazovali předměty na hrací plochu i v posledních dvou domácích soutěžních zápasech v Evropské konferenční lize proti Kluži a v nejvyšší soutěži proti Mladé Boleslavi. Při nedělní výhře 2:1 nad Středočechy přilétl směrem k hostujícímu Jiřímu Skalákovi kelímek s pitím poté, co v 11. minutě pod domácím "kotlem" z penalty srovnal na průběžných 1:1 a gól před soupeřovými fanoušky doprovodil oslavným gestem.

"Zákazem vstupu na stadion a vysokou finanční pokutou bude potrestáno za vhazování předmětů na plochu celkem sedm návštěvníků posledních dvou zápasů, v jednom případě v obou zápasech. Prosíme všechny fans, aby se podobného jednání vyvarovali. Klub je za to tvrdě sankcionován," uvedl Tvrdík.

Šestice fanoušků bude mít zakázaný vstup do Edenu na dva roky, příznivce, který se provinil v obou zápasech, čeká čtyřletý trest. Všem sedmi divákům uložila Slavia podle návštěvního řádu pokutu 50 tisíc korun.

Reklama