Hlavní obsah

Spokojený Trpišovský: Konečně byl na trávníku někdo, kdo mužstvo vedl!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oddechl si zhluboka. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský dobře věděl, že čtvrtá prohra v řadě by byla už příliš. Jenže zkraje nedělního ligového zápasu s Mladou Boleslaví šel jeho tým do deseti a soupeř z penalty srovnal... „Po čtvrteční prohře v Kluži jsme byli v těžké situaci, kterou ještě umocnilo brzké vyloučení. Byla tam ale z naší strany spousta skvělých individuálních výkonů, které nám pomohly situaci zvládnout," radoval se Trpišovský po výhře 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól na 2:1

Článek

Co se vám honilo hlavou po penaltě a vyloučení Oscara?

Ocitli jsme se v hodně složité situaci. Vyloučený Oscar odehrál skvělý zápas v Kluži do defenzivy, takže první, co mi problesklo hlavou, bylo, že jsme najednou bez hráče, o kterého jsme se chtěli v obraně opřít. Takže jsme přemýšleli, jak vyřešit pozici stopera, kam jsme stáhli do přestávky Hromadu. Také jsme najednou byli ve stavu, kdy jsme kvůli oslabení nemohli využít náš nátlakový způsob hry. Byli jsme v dlouhých pasážích bez míče, chodili jsme do brejků. Bylo skvělé, že jsme do přestávky vstřelili gól na dva jedna. Jen škoda, že jsme některý brejk ve druhé půli nedotáhli, abychom dohráli zápas v klidu.

Neříkáte si, že pozice stopera je ve Slavii zakletá? Střední obránci chybují, zaviní penaltu, jsou vyloučení.

Teď s Boleslaví předcházel penaltové situaci prohraný lehký souboj na půlce. Tohle nás trápí především.

Uvědomoval jste si po vyloučení, že vám hrozí další porážka, což by bylo hodně nepříjemné?

Já si především na začátku zápasu uvědomil, že máme na hřišti několik kluků, kteří se potýkají se zdravotními problémy. Vyloučení byla pro nás další rána. Reakce týmu ale byla jinačí než v minulých utkáních. Konečně byl na trávníku někdo, kdo mužstvo vedl i k tomu, aby se pověstné štěstí přiklonilo na naši stranu. Cítili jsme, že máme na hřišti hráče, kteří se ze složité situace nepodělali.

Prý jste měl po čtvrteční porážce v Kluži v Konferenční lize sezení se zkušenými hráči. Kdo schůzku inicioval?

Bývá pravidlem, že během návratů ze čtvrtečních pohárových zápasů zjišťujeme s hráči jejich zdravotní stav. Na schůzce jsme s nimi konzultovali také rozestavění, ve kterém nastoupíme proti Boleslavi. Navrhovali jsme jim dvě varianty, jak do zápasu jít. A navíc jsme hodně apelovali na hráče, kteří mají v sobě rváčství. Na Ondru Lingra nebo na Vaška Jurečku, aby strhli ostatní k výkonu. Tyto typy to ve složité situaci dokážou urvat mentálně. Takže jsme po hráčích tentokrát chtěli, aby se víc soustředili na mentální stránku výkonu. V Kluži jsme totiž odehráli dobré utkání, jenže jsme ho prohráli. Kvůli vysokému procentu prohraných soubojů.

Přímák s Josefem Csaplárem a Robertem NeumannemVideo: Sport.cz

K výhře nad Středočechy významně pomohl brankář Kolář. Vrací se do bývalé formy?

Podal velmi dobrý výkon. Nejen důležitými zákroky. Například zákrok v první půli proti střele Ladry byl excelentní. Působili celkově jistě, týmu moc pomohl.

Jaká je na tom zdravotně nynější dvojka Mandous?

Trénuje sám. Kdyby musel do brány, vzal by si injekci nebo prášek na bolest. Čeká se na operační zákrok, který mu odstraní zdravotní problém. Snažíme se ho posunout co nejdál.

Reklama