Hlavní obsah

Šéfe, nejste v tom sám! Sešívaní vyzvedli na radnici klíč za derby pro nemocného Tvrdíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klíč primátora hlavního města Prahy opatrovali v Edenu od roku 2016. Teprve loni na podzim jim ho rival vyrval. Na Letné se však symbolická trofej za výhru v ligovém derby ohřála jen půl roku. Fotbalisté Slavie si na Staroměstskou radnici v úterý odpoledne došli znovu, klíč se po vítězství 2:0 v 302. derby stěhuje zpátky do Edenu. „Příjemný okamžik. Sportovní událost dostává v takových prostorách i kulturně-společenský rozměr,“ liboval si v Brožíkově sále asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Slávisté vyzvedli na radnici klíč za vítězství v derby. Věnovali ho Jaroslavu TvrdíkoviVideo: Sport.cz

 
Článek

Primátor Zdeněk Hřib loni v říjnu dekoroval na radnici rivala. Sparťané si však klíč od hlavního města dlouho neudrželi, rychle se vrací ke konkurenci.

Slávistickou delegaci vedl v Brožíkově sále člen představenstva Tomáš Bůzek. Zastupoval šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka, který v půlce března potvrdil, že podstoupil operaci kvůli onkologickému onemocnění.

„Chtěl bych klíč i vítězství symbolicky věnovat našemu předsedovi, který bojuje svůj vlastní zápas. Jardo, nejsi na to sám, jsme s tebou! Klíč na tebe čeká doma..." vzkázal Bůzek při svém projevu velmi pohnutým hlasem.

Sparťané jako vítězové derby převzali klíč od Prahy. Snad u nás chvíli vydrží, přáli si.Video: Sport.cz

Za hráčskou kabinu se spolu s obráncem Davidem Hovorkou dostavil také brankář Ondřej Kolář. Kvůli Tvrdíkovu onemocnění odložil svatbu s jeho dcerou, modelkou Janou.

„Během reprezentační přestávky jsme dostali od trenérů delší volno, potřebovali jsme nabrat síly na závěr sezony. Na rozdíl od některých spoluhráčů jsem nikam nevyrazil a zůstal doma. Potřeboval jsem veškerý čas věnovat rodině," naznačil Kolář, že si Tvrdíkovo okolí prochází přetěžkým obdobím.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.