Hlavní obsah

Slavia - Slovan 0:1Sešívaní zvládli jen derby. Se slovenským rivalem prohráli a nedali penaltu

Aktualizováno

Zábavný pátek v Edenu naservírovala svým fanouškům fotbalová Slavia. V prvním přípravném zápase porazila druholigovou Viktorii Žižkov 4:0. Hlavní byl ovšem prestižní duel se Slovanem Bratislava, který nesl název O pohár Ferdinanda Daučíka. Pražané prohráli 0:1, domácí Van Buren trefil z penalty jen tyč. Dvojzápas si naplánoval také Liberec, v prvním utkání podlehl Varnsdorfu 2:4, pak porazil Neugersdorf 1:0.

Slavia prohrála se Slovanem Bratislava. Byť příprava, tak s emocemi!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sešívaní bez problémů zvládli první utkání, Žižkovu nasázeli čtyři branky. Zápas nabídl spoustu nepřesností a také nedovolených zákroků. Viktoriáni toho směrem dopředu moc nepředvedli, v jejich dresu se ale představilo hned několik hráčů slávistické juniorky.

Utkání se Slovanem Bratislava nahradilo zrušený Česko-slovenský Superpohár ve slovenské metropoli. O vítězství hostů v Edenu rozhodl v 51. minutě Andraž Šporar, v závěru neproměnil penaltu domácí Mick van Buren. Trefil jen tyč.

Slovan za triumf získal pohár Ferdinanda Daučíka. Rodák ze slovensko-maďarského pomezí nastupoval v minulosti za oba kluby a červenobílým v roce 1930 pomohl k zisku Středoevropského poháru. Pražané mu před stadiónem odhalili pamětní desku na chodníku slávy.

Kousli se i v únavě

"Slovan už je vyladěný, za deset dnů hraje první soutěžní zápas. My ještě nejsme ani v půlce přípravy, končíme teprve kondiční část. Proto si cením, že jsme si navzdory únavě vytvořili v závěru tlak, který přinesl i šance," hodnotí trenér Jindřich Trpišovský. "Bylo znát, že jsme těžcí a unavení. Ale kousli jsme se, nechtěli jsme před vlastními fanouškly prohrát," přizvukuje mu záložník Josef Hušbauer.

Sešívaní v pondělí odjíždějí na další soustředění do Rakouska. "Teď si sedneme nad nominací. O některé naše mladé hráče, kteří by u nás ještě neměli zásadní roli, je zájem z jiných ligových klubů na hostování. Flo pak má nabídku ze Švýcarska," avizuje Trpišovský.

Přípravná fotbalová utkání:
Slavia Praha - Viktoria Žižkov 4:0 (2:0)
Branky: 10. Musa, 45. Freit, 57. Kuchta, 85. Šilhan.
Slavia: Kolář (61. Lisa) - Frydrych, Jugas, Pokorný, Zelený - Hromada (46. Šilhan), Valenta - Auer, Musa, Freit (67. D. Souček) - Kuchta (73. Drozda). Trenér: Trpišovský.
Slavia Praha - Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Branka: 51. Šporar.
Slavia: Kovář - Coufal, Kúdela, Ngadeu (83. D. Souček), Bořil - T. Souček, Hušbauer - Stoch, Sýkora (90. Šilhan), Zmrhal - Tecl (65. Van Buren).
Slovan Liberec - Varnsdorf 2:4 (1:1)
Branky: 42. Potočný, 89. Gembický - 55. a 84. Durdevič, 4. Richter, 65. Novák.
Liberec: Nguyen (46. Štorc) - Gabriel (36. Baláž), Karafiát, Köstl, Knejzlík (56. Gembický) - Obročník (46. Vrabec), Machuča (46. Drahoš), Ševčík - Koscelník, Potočný - Pázler. Trenér: Hornyák.
Oberlausitz Neugersdorf - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 87. Mashike Sukisa.
Liberec: Hladký - Mikula, Vukliševič, Kačaraba, Kerbr - Breite, Malinský, Nešický - Oscar, Voltr, Mashike Sukisa. Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: