Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Rozervaní hrdinové přestřelky, velké sólo i konec dlouhé série

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediný zápas nabídl tolik vzrušení, jaké se často nenastřádá za celý víkend. Vítkovický stadion byl svědkem strhující bitvy, která byla ideální tečkou za podzimem na domácí scéně. Hned pět hrdinů duelu mezi Baníkem a Slavií (3:3) proto figuruje v ideální sestavě 19. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 19. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Ostravští mají trojí zastoupení, dva hráče dodali sešívaní, Plzeň a Pardubice.

Baník měl Slavii na lopatě, i tak ale konečnou remízou notně zdramatizoval vývoj v čele tabulky. Obhájci titulu přezimují v čele tabulky jen o bod před Viktorií a o tři před Spartou.

Zásadní události určily složení sestavy 19. kola.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Aleš Mandous ze Slavie právě chytil Almásiho penaltu.

Aleš Mandous (Slavia, 2x v sestavě kola)

Dostal tři góly, ukončil rekordní sérii sezony, přesto je za hrdinu. Doslova chytil dvojnásob oslabeným sešívaným bod, když v nastavení strhujícího duelu na Baníku kryl druhou Almásiho penaltu. Brankářova série 724 minut bez inkasovaného gólu je čtvrtá nejdelší v historii české ligy.

Radim Řezník (Plzeň, 5x)

Gól tentokrát nevstřelil, znovu však v Karviné potvrdil, že krajní obránci patři k tomu nejlepšímu, co Viktorii drží na druhé příčce jen o bod za Slavií.

Martin Toml (Pardubice, 1x)

Bitva o Ďolíček byla pro oba soupeře pohybující se v nejistých vodách klíčová. Klokani ji nezvládli také proto, že obranu dirigovanou důrazným stoperem dokázali překonat jen jednou.

Milan Havel (Plzeň, 2x)

Viktoriáni mají specialitu, již jedenáctkrát vyhráli pouze o gól. Jedna vstřelená branka jim k zisku tří bodů opět stačila, jejich krajní obránce se ovšem trefil parádně.

Mojmír Chytil (Pardubice, 3x)

Končí mu hostování, vrací se do Olomouce. S Východočechy se rozloučil náramně. Jeden gól dal Bohemce sám, na druhý nahrál Černému. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník se stal na podzim nejvýraznější postavou týmu.

Filip Kaloč (Ostrava, 1x)

Sváteční střelec smazal nulu v kolonce podzimních zásahů spektakulárním způsobem. V nejbláznivějším zápase roku vymetl šibenici Mandousovy branky přesně a podpořil velké povstání Baníku proti lídrovi.

Tomáš Holeš (Slavia, 1x)

Mísila se v něm spousta pocitů... Sešívaní dohrávali bez dvou vyloučených a v nastavení přečkali druhou penaltu, takže mohli být za bod rádi. Na druhou stranu však vedli o dvě branky a jejich dvougólový střelec si drbal hlavu, že zahodil velkou šanci na hattrick. Podal však mimořádný výkon!

Adam Hložek (Sparta, 4x)

Letenským začínalo pomalu hrozit, že se s Hradcem Králové rozejdou smírně a ztratí body. Až čtvrt hodiny před koncem je doslova spasil jejich velký talent, který vydařeným sólem potvrdil, že je s pěti góly a deseti asistencemi nejproduktivnějším hráčem ligy.

Yira Sor (Ostrava, 2x)

Baník byl do přestávky zcela neškodný, hned trojí střídání ovšem zabralo. Slavii začal přivádět do úzkých také pohyblivý a rychlý náhradník z Nigérie. V nastavení došel pro penaltu, která se nestala vítěznou...

Ladislav Almási (Ostrava, 2x)

Nejsmutnější hrdina. Svým faulem způsobil třetí gól Slavie, v nastavení navíc neproměnil penaltu. Jinak byl ovšem hlavním strůjcem zázračného oživení Baníku. Ve vápně k neudržení. Prvním gólem ukončil velkou Mandousovu sérii, další hlavičkou způsobil Kuchtovo vyloučení a první pokutový kop sám proměnil. Až ten závěr...

Václav Jurečka (Slovácko, 4x)

Těžko pochopit, že pro Opavu už nebyl dost dobrý... V Uherském Hradišti nečekaně zdárně nahradil kanonýra Klimenta. Trefil se i proti Jablonci a s deseti góly je spolu s plzeňským Beauguelem v čele tabulky střelců.

Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl nejlepším hráčem kola, přidat můžete vlastní komentář.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 19. kola?
Aleš Mandous (Slavia)
3,7 %
Radim Řezník (Plzeň)
7,1 %
Martin Toml (Pardubice)
0,6 %
Milan Havel (Plzeň)
2,2 %
Mojmír Chytil (Pardubice)
1 %
Filip Kaloč (Ostrava)
1,2 %
Tomáš Holeš (Slavia)
30,8 %
Adam Hložek (Sparta)
29,5 %
Yira Sor (Ostrava)
1,2 %
Ladislav Almási (Ostrava)
17,2 %
Václav Jurečka (Slovácko)
5,5 %
Celkem hlasovalo 1642 čtenářů.

Reklama