Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Slavii zastavili oslabení a odhodlaní, Hložek vládne produktivitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zisk z derby překvapivě prošustrovali hned při nejbližší příležitosti u Nisy. Sešívaní narazili na odhodlaný Slovan, který navzdory dlouhému oslabení senzačně zvítězil, aniž by sám, byť jen jednou vystřelil na branku... Tři hráči Liberce figurují v ideální sestavě 25. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva zástupce dodaly Plzeň a Sparta.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 25. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Plzeň výhrou nad Teplicemi hodila sešívaným rukavici, Slavia ji ovšem tentokrát v Liberci nezvedla. Slovácko v bitvě o moravského krále remizovalo s Baníkem, Sparta díky zlepšení ve druhé půli zdolala Pardubice. Zásadní události určily složení sestavy 25. kola.

Jan Laštůvka (Ostrava, 1x v sestavě kola)

Profík po všech stránkách a díky svému přístupu a výkonům i v 39 letech výrazná osobnost celé soutěže. Tak uvedl Baník svého gólmana, když mu minulý týden prodloužil smlouvu i pro příští sezonu. Gólman se mu odvděčil hned v Uherském Hradišti, kde vychytal nulu.

Vlastimil Daníček (Slovácko, 1x)

Zaskakuje za zraněného Kadlece na stoperském postu a zastupuje ho i v roli kapitána. Jím dirigovaná obrana v přímém souboji o čtvrtou příčku tabulky ostravský Baník téměř k ničemu nepustila, gól však nepadl ani na druhé straně. Hradišťský lídr proto nebyl příliš spokojený.

Lukáš Hejda (Plzeň, 5x)

Teď už se snad ani nedá říci, že překvapivě. Viktoria znovu vede tabulku a fanoušci měli během sezony dost času, aby si na její rejdy zvykli. Zkušený kapitán prožívá parádní ročník, na jaře hraje snad ještě lépe než na podzim. Jím dirigovaná obrana odolala přesilovce Teplic.

Marios Purzitidis (Liberec, 1x)

Zásadním způsobem se zasadil o senzaci víkendu. Poslal skvělý centr z levé strany na zadní tyč, kam si nabíhal Gebre Selassie, balon propadl k Olayinkovi, který si s odrazem o břevno vstřelil vlastní gól. Balon dopadl za brankovou čáru, trefu stvrdil i VAR. I jinak byl řecký obránce výtečný.

Lukáš Haraslín (Sparta, 2x)

Přes zimu záhadně ztratil formu, kolem lajny už neřadí jako na podzim. Proto začal proti Pardubicím na lavičce, spolu s Dočkalem pak ale favoritovi výrazně pomohli. Haraslín první gólovou akci založil, na druhou branku nahrál a třetí dal sám. Dokonalý žolík...

Lukáš Kalvach (Plzeň, 2x)

Zlepšuje se zápas od zápasu, jako by se chtěl vrátit do reprezentace. Jediný mezistátní start si zatím připsal v roce 2019 proti Severnímu Irsku, při současné formě však nejspíš může pomýšlet i na další. I v oslabení na něj bylo spolehnutí.

Christ Tiéhi (Liberec, 2x)

Pobřeží slonoviny už nabídlo velkému fotbalu spoustu skvělých hráčů a také pod Ještědem si svého „slona" patřičně cení. Rodák z Paříže se prakticky okamžitě stal nepostradatelným článkem severočeské zálohy. Českou ligu mu doporučil i exparťan Bony Wilfried.

Theodor Gebre Selassie (Liberec, 2x)

Proti obhájci titulu sehrál jeden ze svých vůbec nejlepších zápasů od návratu z bundesligy. Zřejmě poprvé však zažil utkání, v němž jeho tým nevystřeli ani jednou na bránu, ale vyhrál... Zkušený internacionál šel v oslabení příkladem, Slovan enormní bojovností výhru vydřel.

Jan Navrátil (Olomouc, 1x)

Svým prvním gólem v sezoně trefil Sigmě výhru v Karviné. Krásným, ale paradoxním, protože ho málem nestihl. Kulhal a už se chystalo střídání. Dřív se však k němu snesl míč, který si zpracoval a z osmnácti metrů ho s odrazem o břevno poslal do branky.

Pavel Černý (Pardubice, 1x)

Začal na lavičce, jakmile však nastoupil do druhé půle, výrazně změnil průběh děje. Zatímco v první půli byli hosté na Spartě bezzubí, po přestávce si dovolovali mnohem víc. Sedmatřicetiletý útočník měl velkou šanci na vyrovnání, kterou brankář Heča zmařil, gól mu dal aspoň v nastavení.

Adam Hložek (Sparta, 5x)

Když je Spartě nejhůř, což se jí na jaře stává dost často, je pro ni mladý talent poslední nadějí... Také proti Pardubicím si odpracoval své a přihrál na úvodní gól mladšímu Krejčímu, 11. asistencí si tak Hložek upevnil pozici nejproduktivnějšího hráče soutěže.

Rozhodněte v přiložené anketě, kdo byl nejlepším hráčem kola, přidat můžete vlastní komentář.

Kdo byl podle vás nejlepším hráčem 25. kola?
Jan Laštůvka (Ostrava)
6,8 %
Vlastimil Daníček (Slovácko)
2,5 %
Lukáš Hejda (Plzeň)
19,9 %
Marios Purzitidis (Liberec)
1,4 %
Lukáš Haraslín (Sparta)
2,6 %
Lukáš Kalvach (Plzeň)
1,4 %
Christ Tiéhi (Liberec)
2,3 %
Theodor Gebre Selassie (Liberec)
1,9 %
Jan Navrátil (Olomouc)
2,9 %
Pavel Černý (Pardubice)
2,8 %
Adam Hložek (Sparta)
55,5 %
Celkem hlasovalo 853 čtenářů.

Reklama