Hlavní obsah

Ševci Baník přehrávali, ale dvakrát dotahovali. Porážka by byla nezasloužená, má jasno trenér Jelínek

Podali asi nejlepší výkon v tomto prvoligovém ročníku, ale nakonec museli být rádi, že na poslední chvíli zachránili aspoň remízu 2:2. Zlínští fotbalisté si vypracovali mnohem víc šancí než Ostrava a Baník jasně přestříleli, a tak kouč ševců Jan Jelínek po závěrečném hvizdu nevěděl, zda se má radovat z bodu, anebo smutnit, že jeho mužstvo nepřetavilo výraznou převahu ve vítězství.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Jan Jelínek během utkání s Baníkem.

Článek

Jaké pocity se vám honí hlavou?

Převažuje ve mně hlavně nadšení z předvedeného výkonu. Baník jsme jasně předčili ve všech atributech s výjimkou počtu vstřelených gólů. Kluci důsledně plnili veškeré pokyny. Počínali si velmi dobře v útoku i v defenzívě. Až mám obavy, zda jsme si na sebe neupletli bič. Teď je na nás všech, abychom dokázali odehrát stejně kvalitní utkání opakovaně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Procházka ze Zlína během zápasu s Baníkem.

Dvakrát jste dotahovali ostravské vedení. Věřil jste, když se blížil konec zápasu, že to zvládnete i podruhé?

Ano. Vždyť jsme udrželi vysoké tempo celé utkání. Dokonce jsme ho dokázali ještě vystupňovat. Jediné negativum bylo neproměňování šancí. Kdybychom prohráli, bylo by to naprosto nezasloužené.

Cítíte křivdu, že VAR rozhodl dva důležité momenty ve váš neprospěch?

Těžko říct. Před penaltou, kterou sudí Franěk odpískal proti nám na začátku druhého poločasu až dodatečně, mi přišlo, že si ostravský Klíma do Cedidlova lokte spíš naběhl. Ale už jsem v této sezoně takovou penaltu nařídit viděl. Občas se mi stává, že s některými výroky Komise rozhodčích nesouhlasím. Je to asi tím, že fotbal pořád na nižší úrovni aktivně hraju a vycházím z vlastní praxe. Trend rozhodování jde ovšem trochu jiným směrem, což pochopitelně respektuju. Mě hlavně těší, že jsme s Baníkem odehráli mnohem lepší zápas než v předchozích vzájemných ligových duelech.

Před pauzou zase sudí odvolali Vraštilův gól na 2:1. Co se pak dělo o přestávce v kabině?

Plály pochopitelně emoce. Museli jsme se zklidnit. Poté s námi opět trochu zamával zmíněný pokutový kop. Cením si, že nás ani to nepoložilo. Moc se mi zamlouvalo, jak jsme ještě i v úplném závěru střetnutí dokázali sprintovat dopředu i se šesti hráči. Bylo obdivuhodné, jak skvěle dokázali utkání odpracovat záložníci Hrubý, Tkáč či Čanturišvili, který se však teď trápí v koncovce. Výborně však zahráli také všichni ostatní naši fotbalisté.

Asi vás ale mrzí, že se před dalším důležitým ligovým zápasem v Teplicích vykartovali Čanturišvili, Poznar i Procházka...

Bohužel. V karetním ohrožení bylo hned sedm hráčů. Čtvrtá žlutá mě mrzí hlavně v případě Venci Procházky. Viděl ji až úplně na konci zápasu.

Kdo by mohl kapitána Poznara v Teplicích na hrotu nahradit?

Je pravda, že klasického útočníka jeho typu s ligovými zkušenostmi momentálně v kádru nemáme. Předpokládám ale, že třeba Tonda Fantiš by za něj mohl úspěšně zaskočit. V úvahu samozřejmě přicházejí i jiné varianty.

Reklama

Související témata: