Hlavní obsah

Ševci díky výborné defenzívě potřebný bod v Brně získali. Teď nás čeká v baráži další krok k záchraně, ví Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K zajištění účasti v baráži jim stačilo získat v posledním utkání nadstavbové skupiny o záchranu na hřišti posledního Brna bod, a tomu podřídili taktiku. Fotbalisté Zlína uhráli především díky výtečné obraně v klíčové moravské bitvě bezbrankovou remízu a odsoudili Zbrojovku k sestupu. Sami teď mají možnost uhájit příslušnost v nejvyšší soutěži proti Vyškovu, který obsadil ve druhé lize druhou příčku.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba při utkání v Brně.

Článek

„Je to samozřejmě úleva. V Brně to byl spíš taktický boj. Podržel nás brankář Dostál. My jsme hrozili z brejků, avšak žádný jsme nedotáhli do úspěšného konce," hodnotil střetnutí spokojený trenér Ševců Pavel Vrba.

Netajil, že kladl jednoznačný důraz na důslednou defenzívu. „Zaměřili jsme se hlavně na to, abychom uhráli výsledek, jaký jsme potřebovali. Nemělo by smysl honit se s Brňany nahoru dolů a třeba inkasovat tři góly," tvrdil.

Zlíňané tak mají teď velkou šanci zachránit sezonu, přestože jejich situace se ještě před několika týdny zdála být téměř beznadějná. „Semkli jsme se. Měli jsme nůž na krku, ale v poslední době jsme zvládli několik těžkých zápasů. Je skvělé, že pro nás sezona neskončila pádem do druhé ligy. Jedeme dál," radoval se brankář Stanislav Dostál.

Připustil, že to v Brně pro něj nebylo vůbec jednoduché utkání. „Hrálo se o všechno. Byl jsem trošku nervózní," prozradil. Domácím však pochytal několik šancí. „Nejtěžší jsem to měl hned zkraje utkání, když mě naštěstí balon trefil do nohy," připomněl tutovku brněnského Falty. „Do našeho velkého vápna létala spousta centrovaných míčů, ale naštěstí jsme to uskákali," poděkoval parťákům.

Baráž Zlíňané rozehrají ve čtvrtek na svém hřišti. Ševci loni na podzim ještě před Vrbovým příchodem vypadli s Vyškovem z poháru. „První krok k záchraně jsme udělali, teď nás čeká další. V baráži narazíme na kvalitní tým s řadou rychlých zahraničních fotbalistů. Nebude to nic snadného. V sezoně jsme ale hráli těžší zápasy, měli bychom být mírnými favority," míní kouč mužstva z Baťova města.

Dostál s ním souhlasí. „Hráli jsme vyšší soutěž než Vyškov, což by měla být naše výhoda. Je jedno, jestli začínáme doma nebo venku. Musíme především dostatečně zregenerovat a dobře se na barážového soupeře připravit. A nezbývá nám nic jiného než dvojzápas s pomocí našich fandů zvládnout," má jasno gólman Ševců.

Reklama