Hlavní obsah

Severní vítr je krutý... Ligové ankety za březen ovládli útočník Pulkrab a trenér Rada

Praha
Aktualizováno

Vítězství v anketě fotbalové HET ligy Hráč a Trenér měsíce putuje za březen na sever Čech. Hráčskou část ankety ovládl liberecký útočník Matěj Pulkrab, který je se sedmi zásahy suverénně nejlepším střelcem jara. Souboj trenérů pak vyzněl jednoznačne pro kouče Petra Radu, jehož Jablonec na jaře ještě neztratil ani bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Matěj Pulkrab z Liberce a jeho radost v utkání s Brnem.

Článek

Letenští aby si nafackovali. Sami se plácají v bídě, přitom konkurenci nabídli borce se střeleckým instinktem zabijáka.

Dvacetiletý reprezentant Matěj Pulkrab a kmenový útočník Sparty, který je v Liberci na hostování do konce aktuální sezóny, na jaře nastoupil zatím k pěti ligovým zápasům a trefil se v každém z nich.

Takový kousek se v historii samostatné české soutěže ještě nikomu nepodařil. Konto Karviné a brněnské Zbrojovky dokonce zatížil hned dvakrát a na svém kontě má v roce 2018 sedm ligových zásahů. Liberečtí se přitom v úvodních šesti jarních kolech trefili osmkrát, takže Pulkrab se podílel na střeleckých úspěších svého týmu téměř 88%.

"Jsem rád, že mám střeleckou formu, ale každé individuální ocenění ve fotbale je hlavně díky práci celého týmu. Pro mě jsou nejdůležitější výkony a góly, které přinášejí body do tabulky," líčí liberecký střelec a doufá, že jarní jízda bude pokračovat.

Jablonec vyrovnal klubový rekord

Nejen Slovan, také rival ze Střelnice směle sní svůj pohárový sen. Jablonec jako jediný tým na jaře ještě ani jednou nezaváhal. Jeho stoprocentní jízda trvá již šest zápasů, což znamená vyrovnání klubového rekordu. Trenér Petr Rada, jenž se v zimní přestávce vrátil do Jablonce po více než desetileté odmlce, tak ve svém staronovém působišti ještě nepoznal hořkost porážky.

"Statistiky moc nesleduji. Jsem rád, že jsme udrželi sérii, hlavní zásluhu mají hráči. Snad ji prodloužíme. Jsme rádi, že jsme ve špičce, že tam mícháme pořadím," říká Rada.

Jeho tým se z osmého místa po podzimu vyhoupl již na pátou pozici před Spartu. Na příčky zajišťující účast v předkole Evropské ligy schází zelenobílým bod, předkolo Ligy mistrů je vzdáleno pouhé tři body.

Tým z Podještědí přitom nadále bojuje na dvou frontách. Počátkem března dokázal přejít v pohárovém čtvrtfinále přes Slovácko a v souboji o finále vyzve obhájce trofeje ze Zlína.

Reklama

Související témata: