Hlavní obsah

Šílený návrat a další zkrat. Santos v první minutě šlágru potopil Slavii

Šílený návrat do slávistické sestavy a na místo, kde na jaře křepčil s mistrovským pohárem, prožil fotbalový obránce Eduardo Santos. Brazilský stoper už v první minutě vyhecovaného zápasu v Plzni zavinil penaltu a byl vyloučen. Tím pohřbil šance sešívaných v bitvě o první místo v ligové tabulce, Viktoria vyhrála 3:0.

Součástí taktiky bylo dostat Santose pod tlak, a vyplatilo se, těší Michala BílkaVideo: Sport.cz

 
Článek

Hit ve Štruncových sadech se sotva rozběhl a pro Eduarda Santose záhy skončil. Dobíhala první minuta utkání, slávistický stoper prohrál souboj s plzeňským křídelníkem Jhonem Mosquerou, který se před něj natlačil a upaloval na brankáře Aleše Mandouse.

Brazilský obránce po něm hrábnul rukou a Mosquera spadnul. Domácí hráč využil situace, Santos si každopádně počínal velice nešikovně. Rozhodčí Petr Hocek pískl penaltu a stopera hostí vyloučil.

Proč obrana Slavie tak často chybuje a jak moc jí chybí Holeš? Řešíme v PřímákuVideo: Sport.cz

Když se rozhodl pro penaltu, červená karta byla na místě, protože šlo o zmaření zjevné brankové příležitosti a faulující hráč neměl možnost hrát míč. Pokutový kop proměnil Tomáš Chorý a nasměroval Západočechy k vítězství.

Santos potvrdil, jak nepřesvědčivě zatím během angažmá ve Slavii působí. Do Edenu přišel v létě z Karviné, ovšem na jaře hostoval v Plzni, s níž slavil titul a patřil k důležitým borcům kádru kouče Michala Bílka. Viktoria o jihoamerického obránce stála, ale ten nakonec zamířil k rivalovi.

Ve Slavii ihned vytvořil stoperskou dvojici s Aihamem Ousouem, ale kupil chyby, které zatím hodně utvářejí dojem během jeho štace u sešívaných. „Fyziologií a potenciálem je to neskutečný hráč, pokud je koncentrovaný. Pokud v ní má výpadek, je pro nás více nebezpečný než někteří soupeři," poznamenal Trpišovský během podzimu.

Jsme hloupí, nedokážeme se poučit ze svých chyb, říká Stanislav Tecl. To není nomální!Video: Sport.cz

Santos leckdy působí ležérně, nekoncentrovaně, podceňuje některé situace, což přebíjí dobré pasáže. Chyboval v utkání se Zlínem, hloupě se nechal vyloučit v předkole Konferenční ligy proti Panathinaikosu. Před nedělním utkáním nastoupil naposledy na Slovácku, kde zaváhal při obdržené brance a soupeře pak pustil ještě do dvou obřích šancí. Po hodině byl střídán.

Proti Sivassporu a Českým Budějovicím odpočíval kvůli svalovému zranění, ve čtvrtek proti kosovskému Ballkani už byl na lavičce. Na hřiště se vrátil v Plzni. Ale jen na krátkou chvíli. Opět předvedl zkrat. Trenéru Jindřichu Trpišovskému tenhle tah krutě nevyšel.

Reklama

Související témata: