Hlavní obsah

Slavia derby nezvládla, protože hrála bez srdíčka, myslí si Klokani

PRAHA
Aktualizováno

V posledním vzájemném utkání ve vršovickém Dolíčku prohráli slávisté předloni s Bohemians 1905 o dvě branky, v sobotním 9. kole si odtamtud odvezli bod za remízu 1:1. A měli namále, kdyby je znovu nepodržel zkušený gólman Vaniak. „Narozdíl od nás nedala Slavia do zápasu takové srdíčko,“ myslí si záložník domácích Štohanzl, jenž gólem v 69. minutě rozhodl o tom, že si oba celky rozdělí bod.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Marek Nikl z Bohemians 1905 (vlevo) v souboji s Markem Suchým ze Slavie

Článek

Jak je ve vršovickém Dolíčku zvykem, hrálo se před vyprodaným hledištěm. Výbornou kulisu vršovickému derby dělalo 7 500 diváků, kteří se prvního gólu dočkali až ve druhé půli. Hosty poslal do vedení v 63. minutě z penalty Belaid, konečnému skóre 1:1 dal pak o šest minut později podobu Štohanzl, jenž byl později velice blízko i dalšímu gólu. Vychytal ho ovšem slávistický gólman Vaniak.

„Z druhého poločasu jsem měl dobrý pocit. Slavia svým výkonem vůbec nezklamala. Letošní liga je ale vyrovnaná. Od začátku jsme chtěli soupeře napadat, což se nám dařilo lépe až ve druhé půli. Snad se po tomto výkonu odrazíme a bude se nám takto dařit i nadále,“ řekl po zápase jediný střelec domácích Štohanzl. „Jsem rád, že branky střílím, nakonec je ale jedno, kdo skóruje, hlavně, abychom bodovali,“ dodal.

Podle Krajčíka bod zasloužený

Štohanzl ovšem v utkání vnímal, že je jeho tým Slavii více než vyrovnaným soupeřem. „Bod je pro nás určitě málo. Měli jsme víc šancí, než hosté. Zdálo se mi, že do toho hráči Slavie nedali tolik srdíčka jako my,“ řekl čtyřiadvacetiletý záložník Bohemians 1905.

S názorem domácího střelce však nesouhlasil Matej Krajčík, jenž odehrál zápas tradičně na pravém kraji obrany. „Přijeli jsme sem vyhrát, tak nemůžeme být spokojení, ale šance byly na obou stranách. Dělba bodů je tedy asi zasloužená,“ řekl na závěr zadák sešívaných.

Reklama

Související témata: