Hlavní obsah

Slavia hlásí první dvě posily

Obhájce titulu v tuzemské nejvyšší fotbalové soutěži hlásí první dvě posily. Se Slavií Praha odcestovali ve středu na soustředění do portugalského Algarve i ukrajinský stoper Maksym Talovjerov a záložník Filip Blecha.

Foto: Václav Pancer, ČTK

První zimní posilou fotbalistů Slavie se stal obránce Maksym Talovjerov (na snímku z 22. srpna 2021).

Článek

„Jsem pyšný, že budu hrát za Slavii. Pro mě jde jednoznačně o nejlepší tým v Česku a neumím popsat, jakým štěstím mě naplňuje přítomnost v tomto klubu," uvedl jednadvacetiletý Talovjerov, který podepsal ve Slavii pětiletý kontrakt.

„Patřil mezi dlouhodobě sledované hráče. Kvalitou a charakterem by se měl ve Slavii prosadit. Navíc jeho bonusem je fakt, že i přes nízký věk má v nejvyšší soutěži odehraných hodně zápasů," komentoval sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek posilu z Českých Budějovic.

Urostlý Ukrajinec je odchovancem Šachtaru Doněck, který prošel rovněž akademiemi Arsenalu Kyjev a Olympiku Doněck. V osmnácti letech zamířil do Českých Budějovic, podzim 2019 pak prožil na hostování ve Spartě Praha, která ho však po půl roce vrátila na jih Čech. Dosud stopětadevadesát centimetrů vysoký Talovjerov odehrál v nejvyšší soutěži či Mol Cupu padesát zápasů.

Posilou pro ofenzivu by se mohl stát čtyřiadvacetiletý Filip Blecha, který po čtyřech sezonách v druholigové Vlašimi nyní podepsal kontrakt ve Slavii do června 2024. Během podzimu se zaskvěl osmi góly a čtyřmi asistencemi během patnácti zápasů.

„Filip Blecha byl na podzim nejlepším hráčem ve Vlašimi a jedním z nejlepších hráčů druhé ligy. Pro naši strategickou spolupráci s Vlašimí považujeme za důležité, aby její nejlepší hráči měli šanci probojovat se do kádru Slavie. Jedná se tak o důležitý signál pro naše mladé hráče ve Vlašimi. Po soustředění v Portugalsku se rozhodne o jeho nejbližší budoucnosti," komentoval Jiří Bílek příchod hráče z druhé nejvyšší soutěže.

„Ani nedokážu popsat, jak se cítím. Jdu z druhé ligy do Slavie. Je to obrovský skok. Doufám, že se ve Slavii chytím a budu s ní bojovat o tituly a poháry," uvedl po podpisu kontraktu Filip Blecha. „Dostal skvělou možnost bojovat o místo v nabitém kádru ligového lídra," kvitoval kontrakt pro ofenzivního záložníka David Nehoda, který hráče zastupuje.

Do Slavie přestupuje i devatenáctiletý záložník Marek Icha z Táborska. Smlouvu podepsal do 30. června 2025. Mládežnický reprezentant ale na jaře bude hostovat ve Vlašimi.

Reklama