Hlavní obsah

Slavia? Neváhal jsem, říká kanonýr Jurečka. Konkurence ani dřiny se nebojí

Má za sebou životní sezonu. Korunu pro Krále ligových střelců sice Václav Jurečka v dresu Slovácka nezískal, ale vystřílel si přestup do týmu vicemistra - pražské Slavie. S klubem z Edenu český reprezentant uzavřel tříletou smlouvu. „Bezprostřední dojmy jsou fantastické. Slavii u nás vnímám jako největší klub. Porvu se se Slavií o ty nejvyšší příčky," nechal se slyšet v rozhovoru pro oficiální klubové stránky Slavie.

Foto: SK Slavia Praha, Slavia.cz

Václav Jurečka je druhou letní posilou Slavie po Davidu Douděrovi.

Článek

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský se hráči ozval ve čtvrtek a mapoval situaci, jaká kolem útočníka je. Zájem o Jurečku už dříve měla Plzeň, stále ale nebylo jasné, kde bude po vypršení kontraktu ve Slovácku pokračovat v kariéře. „Byly určité spekulace a já se vždycky soustředil jenom na fotbal. Teď přišla Slavia a já jsem neváhal. Pan Trpišovský mi vysvětloval, jaká je situace v týmu a co ode mě bude vyžadovat," popsal námluvy kanonýr.

Václav Jurečka je novou posilou pražské SlavieVideo: slavia.cz

Se Slováckem má za sebou báječnou sezonu. Tým vyhrál domácí pohár, on sám nastřílel sedmnáct branek, což jej v žebříčku kanonýrů vyneslo na druhé místo. „Byla to životní sezona. Přál jsem si, ať se trošku zapíšu do historie nějakého klubu, a to se povedlo na Slovácku! Nikdy na tu sezonu nezapomenu," svěřil se Jurečka, který je přesvědčený, že jej fotbal odměnou za tvrdou tréninkovou dřinu, kterou podstupoval. „Jsem nastavený tak, že pokud děláte věci na sto procent, tak se vám to musí jednoho dne vrátit. Ta sezona přišla a já jsem za to rád."

S úsměvem pro klubový web okomentoval i fakt, že se právě do sítě sešívaných nikdy netrefil. „Nějaké šance jsem měl, bohužel jsem gól nedal, tak doufám, že budu dávat góly v jejím dresu," usmál se Jurečka, jemuž kanonády pomohly i do národního týmu. Naposledy si za reprezentaci zahrál ve čtvrtek proti Švýcarsku.

„Reprezentace je sen. Já si to užívám, možná furt nemůžu uvěřit, že tady sedím a jsem hráčem Slavie. Reprezentace je jen taková třešnička na dortu. Zápasy, které teď budou, jsou proti nejlepším fotbalistům na světě. Pro mě je to obrovská zkušenost," těšil se fotbalista, který se o nominaci na Ligu národů dozvěděl během dovolené v USA. Rád ale změnil plány.

Pochopitelně už také sleduje, jaký program čeká Slavii. Trenér Jindřich Trpišovský je známý tím, že dbá na skvělou kondici hráče, tudíž dává svým svěřencům pořádně zabrat. Toho se ale Jurečka nebojí. „Osobně s tím nemám problém, už za trenéra Svědíka jsme hodně běhali a pan Trpišovský v tomhle není jiný. Fotbalisté běhání možná nemají rádi, ale ve výsledku jim to na hřišti jedině pomůže," naznačil Jurečka, že je připravený podstoupit tvrdou dřinu.

PŘÍMÁK s hostem Pavlem Marešem ve fotbalovém studiu Sport.cz.Video: Sport.cz

V Edenu ho také čeká velká konkurence. „Nutí fotbalistu růst a dál se zlepšovat. Jsem tady, abych to zkusil. Zajímalo mě, jaké to je hrát ve velkoklubu, a jsem rád, že budu mít příležitost. Musím se o to porvat," svěřil se fotbalista klubovému webu. „Osobním cílem je určitě navázat na sezonu, kterou jsem teď odehrál. Jako tým máme ty nejvyšší ambice. Jsem tady, abych týmu pomohl a abychom dostali Slavii tam, kam patří," nastínil ambice osobní i cíle pro tým.

Bah také neuměl všechno. Na čem musí pracovat posila Slavie Douděra? Téma pořadu PŘÍMÁK na Sport.cz.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: