Hlavní obsah

Slavia před derby: Jen vítězstvím si udobříme fanoušky

PRAHA

Lepší termín pro utkání derby mezi Slávií a Spartou být nemohl. To tvrdí kouč sešívaných Karel Jarolím, jenž tak doufá, že jeho svěřencům se v dohrávce 10. kola podaří odčinit čtvrteční debakl 1:5 z utkání Evropské ligy proti Lille. „Kdyby nějaké sankce padly, asi by to zůstalo jen v kabině. Ta porážka je krutá,“ řekl novinářům po probdělé noci slávistický trenér Jarolím.

Článek

„Je dobře, že nás po čtvrtečním utkání čeká právě zápas se Spartou. Vzhledem k výsledku mně bylo fanoušků opravdu líto. Nyní je dobrá doba na to, abychom výsledek odčinili. Zápas se Spartou je z toho pohledu ideální,“ nechal se slyšet kouč sešívaných Karel Jarolím.

Ten se v Edenu neopomněl k den starému debaklu vrátit. „Do 70. minuty bylo utkání pořád otevřené, mohli jsme dát branku stejně jako soupeř. V závěru jsme ale hráli naivně, soupeři jsme usnadnili protiútoky. Tomu se v zápase se Spartou musíme vyvarovat a být organizovanější,“ poznamenal hlavní muž na lavičce sešívaných.

Krutá porážka s Lille

Že by vedení po blamáži s francouzským Lille přistoupilo k hráčům s nějakými sankcemi, to Jarolím nepotvrdil. „Kdyby nějaké sankce padly, asi by to zůstalo jen v kabině. Samozřejmě, že ty branky, které jsme inkasovali, byly zapříčiněné chybami. Ale ne, že by se na to někdo vykašlal. Spíš pramenily z přemíry snahy, kdy se hráči se skóre 1:2 ještě něco pokoušeli udělat. Namísto toho ovšem naše hra byla rozháraná,“ prozradil slávistický stratég. „Ta porážka je krutá, poslední dva góly jsme dostali až v nastavení,“ dodal Jarolím s tím, že domácí srazil druhý inkasovaný gól.

Slavia v Evropské lize po dvou zápasech nezískala ještě ani bod. Sparta před pondělním derby nemá bilanci o moc příznivější. Ze dvou klání v základní skupině má na kontě bod za remízu 2:2 proti PSV. Ani v lize pražská „S“ nedominují v čele tabulky, jako tomu bývalo dříve před nejsledovanějším derby v lize.

„Každý z nás si asi představoval vstup do soutěže jinak. Jak do pohárů tak do ligy. V té je zatím odehráno devět kol, což je z celkového počtu třiceti zápasů ještě relativně málo. Navíc jsou odstupy mezi týmy minimální. Samozřejmě, že teď hrajeme doma a derby proti Spartě budeme chtít vyhrát,“ přiznal trenér Jarolím.

Proti Spartě reprezentant

Slávistický obránce Matej Krajčík by se nezlobil, kdyby Slavia v pondělní dohrávce proti Letenským zopakovala výsledek z předposledního derby, kdy sešívaní vyhráli na Spartě 4:1. „Stejný výsledek byl i po derby, kdy jsme Spartu hostili na Strahově. Na ten zápas vzpomínám nejraději,“ přiznal Krajčík.

Zato pro levého slávistického univerzála Adama Hlouška půjde o vůbec první derby pražských „S“. „Už jsem zažil derby Jablonce proti Liberci, ale toto je zase o třídu výš,“ prozradil Hloušek, jehož v pátek ráno potěšila nominace do reprezentace od kouče národního týmu Ivana Haška. „Teď se musím soustředit na derby, určitě mi ale pozvánka udělala radost,“ dodal.

Na pondělní zápas Slavia - Sparta bylo prodáno 17 tisíc vstupenek. Dva tisíce z nich dostala Sparta. Vstupenky jsou, stejně jako při jiných rizikových zápasech, vydávány na jméno a každý fanoušek se bude muset při vstupu na stadión prezentovat dokladem totožnosti.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava