Hlavní obsah

Slavia přejela i Liberec, Spartu na Slovácku spasil angličan v závěru

Praha
Aktualizováno

Tři účastníci Evropské ligy se po třech dnech rychle vrátili na domácí scénu. Nedělní program 11. kola fotbalové Fortuna ligy nabídl dva zbývající zápasy. Sparta odvezla tři body ze Slovácka, na vítězství 2:1 se ale po rychlém gólu domácích nadřela. Vedoucí Slavia potvrdila podzimní neporazitelnost a na domácím trávníku jednoznačně porazila Liberec 3:0 - stejným výsledkem jako vyhrála před týdnem derby se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima oslavuje gól vstřelený Liberci.

Článek
Fotogalerie

Mistrovská Slavia tak má na Spartu v čele tabulky dál náskok pěti bodů a v lize bodovala už 23 zápasů po sobě. Výkon sešívaných neovlivnil ani čtvrteční debakl 0:4 v duelu Evropské ligy v Leverkusenu, který byl jejich nejvyšší porážkou pod trenérem Jindřichem Trpišovským.

Naopak. Stejně jako proti Spartě předvedli slávisté suverénní partii, jejíž ustřední postavou byl opět objev posledních týdnů Abdallah Sima. Senegalský talent si stejně jako v derby se Spartou připsal dvě branky, třetí gól zařídil v závěru první půle Peter Olayinka. Liberec tak z posledních tří zápasů získal jen jeden bod a figuruje až na 11. místě tabulky. Má ale zápas k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Peter Olayinka (dole) a Jan Bořil oslavují gól vstřelený Liberci.

Sparta náskok soupeře rychle smazala

Slovácko se proti Spartě dostalo do vedení ve 14. minutě, kdy otevřel skóre Jurečka. Hostům z Letné se nicméně podařilo rychle náskok smazat a už o dvě minuty později vyrovnával Juliš. V 55. minutě se sparťané radovali podruhé - ale předčasně. Karlssonově brance totiž předcházel faul, což potvrdilo video.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Sparťan David Pavelka se raduje z gólu v Uherském Hradišti.

Touhu Pražanů po třech bodech tak ukojil až v 84. minutě Pavelka, který přízemní střelu otřel o tyč a rozvlnil domácí síť. Spartě se tak podařilo kosmeticky vylepšit nepříznivou bilanci tří porážek z posledních čtyř kol a jediného vítězství na Slovácku v posledních pěti zápasech. V tabulce se Letenští vrátili na druhé místo s dvoubodovým náskokem před Jablonec.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama