Hlavní obsah

Slavia přivádí možnou náhradu za Baha, do Edenu přišel Douděra z Boleslavi

Fotbalová Slavia hlásí posilu. Do kádru vicemistra přestoupil z Mladé Boleslavi krajní univerzál David Douděra. Příchod třiadvacetileté komety do Edenu byl ve hře delší dobu, ve čtvrtek byl transfer Douděrovým podpisem smlouvy do června 2025 stvrzen.

Foto: slavia.cz

Novou posilou Slavie je 23letý univerzál David Douděra.

Článek

Douděra na jaře rozkvetl a dal osm gólů, celkově se v ligovém ročníku trefil desetkrát. Nahrál i na čtyři branky. Bylo jasné, že jeho výkony neuniknou pozornosti české elitě. Získala ho Slavia, která se připravuje na odchod Alexandra Baha.

„Moc děkuji všem v klubu a samozřejmě taky fanouškům, s kterými jsem si rozuměl. V Mladé Boleslavi jsem dostal šanci hrát pravidelně první ligu a na to nikdy nezapomenu," prohlásil Douděra.

„David chytil na jaře skvělou formu, ale už dlouhodobě prokazuje v lize, že má všechny předpoklady pro to, aby se ve Slavii prosadil. Věříme, že se mu to povede a bude pro klub i díky své slávistické rodině velkou posilou," radoval se slávistický sportovní ředitel Jiří Bílek.

Douděra prožil v Boleslavi angažmá, kdy hledal důvěru u trenérů a vydobýval si své místo. Párkrát už si myslel, že odejde, jak líčil v nedávném povídání pro Sport.cz. Velkou fazonu chytil po přesunu na křídlo, kam ho z pozice krajního beka vytáhnul nynější kouč Pavel Hoftych.

"Brácha ve Slavii hraje, táta tady trénoval kdysi U11, bratranec Lukáš Červ je tu taky. Takže když jsme zasedli v rodinném kruhu, vlastně všechno ke Slavii směřovalo. Je to splněný sen, už když jsem jel autem ke stadionu, měl jsem husí kůži," popsal Douděra své pocity.

„Davidovi za rok končila v Mladé Boleslavi smlouva a Slavia Praha projevila o jeho služby eminentní zájem. David chce přijmout další výzvu a sportovní posun v kariéře. Děkujeme mu za výkony v našem dresu a přejeme hodně úspěchů. Slavii patří poděkování za korektní jednání," glosoval jednání generální ředitel středočeského klubu David Trunda.

Douděra neřeší, na jakou pozici s ním ve Slavii počítají. "Trenér Trpišovský mi volal a říkal, že se uvidí. Buďto to bude záložník, nebo to bude bek. Už to neřeším, dospěl jsem do fáze, kdy je mi jedno, jestli hraju křídlo nebo beka. Kdysi jsem to řešil, teď jsem herně i mentálně vyspěl a do Slavie přicházím s tím, že budu hrát tam, kam mě postaví trenéři. Co si ukážeme, to budu respektovat a plnit na hřišti," prohlásil po podpisu tříletého kontraktu borec, který v první lize dosud odehrál 117 zápasů s bilancí 14 branek a 10 asistencí.

Reklama

Související témata: