Hlavní obsah

Slavia uplatnila opci na Kačarabu, podepsala s ním tříletou smlouvu

Fotbalista Taras Kačaraba se stal kmenovým hráčem pražské Slavie. Vedení českého šampiona uplatnilo opci na přestup a šestadvacetiletého ukrajinského obránce natrvalo získalo z Liberce, odkud dosud v Edenu hostoval. Slavia s Kačarabou podepsala tříletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Taras Kačaraba ze Slavie Praha

Článek

"Mám obrovskou radost, že budu ve Slavii pokračovat. Máme za sebou fantastický rok, ve kterém jsme společně prožili řadu úžasných zážitků. Slavia si mě opravdu získala a těším se, že budeme stejně pokračovat dál. Čeká nás spousta práce," uvedl pro klubový web Kačaraba.

Do Slavie zamířil v lednu na původně půlroční hostování s nepovinnou opcí ve výši 20 milionů korun. Kluby se v létě dohodly na prodloužení hostování, které se nyní změnilo v přestup.

Kačaraba se vzhledem k řadě zranění v obraně Slavie i odchodu Davida Zimy stal na podzim stabilním členem základní sestavy. V lize v první polovině sezony zasáhl do 14 zápasů a na konci srpna při remíze 3:3 v Karviné si připsal premiérový gól v červenobílém dresu. Zároveň přispěl k sedmi čistým kontům po sobě. Pražanům navíc pomohl k postupu ze skupiny Evropské konferenční ligy. V utkání proti Unionu Berlín utrpěl zlomeninu v obličeji a musel vynechat pět soutěžních zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Samy Mmaee z Ferencvárose a Taras Kačaraba ze Slavie Praha.

V minulé sezoně Kačaraba získal se Slavií ligový titul a domácí pohár a doufá v další trofeje. Pražané přezimují v čele nejvyšší soutěže o bod před Plzní. "Slavia je nejlepším klubem v Česku, ambice jsou velké. Mým cílem je pomoci týmu a svými výkony chci také potěšit fanoušky. Rád bych klubu pomohl k dalším trofejím," doplnil hráč se 105 starty a čtyřmi góly v české lize. V zářijovém přípravném utkání proti Česku debutoval za ukrajinské reprezentační "áčko".

Reklama

Související témata: