Hlavní obsah

Slavia vyfasovala pokutu za pyro, kotel je v podmínce. Baník má částečně uzavřený stadion

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uložila Slavii pokutu čtvrt milionu korun za to, že fanoušci při utkání 23. kola první ligy s Plzní použili velké množství pyrotechniky. Pražané mají zároveň podmínečně uzavřenou Tribunu Sever, kde sídlí "kotel", na jedno soutěžní utkání ve dvouměsíční zkušební době. Disciplinární komise o tom informovala v komuniké.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zapálené světlice v sektoru fanoušků Slavie před začátkem utkání s Plzní.

Článek

Povinnost pořadatele porušila také Ostrava, která sehraje příští domácí ligový zápas proti Liberci bez diváků v "kotli". Baník má částečně uzavřený stadion za pyrotechniku v duelu 23. kola nejvyšší soutěže s pražskou Spartou, při kterém už Slezané byli v podmínce. Ostravský klub navíc zaplatí pokutu 70 tisíc korun.

Šlágr mezi Slavií a Plzní (2:1) kvůli pyrotechnice v sektorech Tribuny Sever začal později. "Použití pyrotechniky vedlo mimo jiné k odložení začátku utkání o téměř sedm minut a šlo o nebezpečný typ vystřelovací pyrotechniky v počtu několika desítek kusů," řekl předseda disciplinární komise Richard Baček.

"Věříme, že se pořadatelé klubu i fanoušci Slavie podobně jako v minulosti s vědomím odloženého trestu v následujících zápasech zachovají tak, aby nemuselo dojít k jeho naplnění," uvedl Baček. Viktoria Plzeň dostala pokutu 60 tisíc korun za nevhodné chování svých příznivců (použití pyrotechniky, nevhodné pokřiky a vhazování předmětů na hrací plochu).

Ostravští fanoušci podle komise téměř v každém utkání pronášejí do svého sektoru velké množství pyrotechniky, což navzdory podmínce zopakovali i při domácí porážce 0:3 se Spartou. "Disciplinární komise došla k závěru, že se opakovaně jedná o pochybení klubu jako pořadatele utkání, a proto rozhodla o proměnění podmínky v trest uzavření sektoru domácích fanoušků tzv. kotle na jedno utkání," uvedl Baček. Sparta zaplatí 70 tisíc korun za to, že její příznivci v Ostravě použili pyrotechniku, dopustili se výtržností a rasistických projevů.

Teplice zaplatí 20 tisíc korun za nevhodné chování svých fanoušků, kteří při domácím zápase 23. ligového kola s Brnem (1:1) vhazovali předměty na trávník.

Reklama