Hlavní obsah

Slavie zdolala v přípravě Řezno, Brno porazilo rumunský Vargaras

BAD GÖGGING

V prvním přípravném zápase na zahraničním soustředění zvítězili fotbalisté Slavie Praha nad třetiligovým německým týmem SV Jahn Řezno 3:0. Branky dali Latka, Jarolím a Belaid. Brno porazilo ve druhém utkání na soustředění v Rakousku rumunský tým Ena Vargaras 1:0. Jedinou branku úterního zápasu vstřelil ve 23. minutě hlavou Živný.

Článek

Český mistr se v pondělí přesunul do městečka Bad Gögging nedaleko Řezna z italského Piano d'Arto, kde se slávisté měli utkat s Glasgow Rangers, Laziem Řím a Udine. Italská agentura zajišťující pobyt však slíbené soupeře nezajistila.

V utkání s Řeznem utekl již ve druhé minutě Černý soupeřově obraně a Šenkeřík hlavou v pádu jen těsně minul branku. Góly přesto přišly rychle. V 18. minutě po faulu na Černého poslal trestný kop před branku Jarolím a nabíhají Latka poslal hlavou míč ke vzdálenější tyči. Za další tři minuty se uvolnil Suchý a jeho centr zužitkoval Jarolím.

Hráči Slavie měli trvalou převahu, ale do přestávky již žádnou šanci nezužitkovali. Na 3:0 zvýšil krátce po zahájení druhého poločasu Belaid, který skóroval po akci Volešáka s Ivanou.

SV Jahn Řezno - Slavia Praha 0:3 (0:2)
Branky: 18. Latka, 21. Jarolím, 46. Belaid.
Sestava Slavie: I. poločas: Vaniak - Suchý, Brabec, Latka, Jablonský - Gebre Selassie, Tavares, Jarolím, Černý - Švento, Šenkeřík; II. poločas: Diviš - Suchý, Hošek, Hubáček, Jablonský - Krajčík, Cissé, Belaid, Volešák - Švento (71. Černý), Ivana.

Brna porazilo v přípravě rumunský Vargaras  

Brňané nastoupili v kombinované sestavě. Proti běhavému a bojovnému soupeři se prosazovali technickou hrou. Vypracovali si více střeleckých příležitostí, v koncovce ale postrádali přesnost. "Příležitost jsem dal ještě hráčům, které jsem si potřeboval výkonnostně prověřit. Soupeře jsme ve středu pole přehrávali, zatím máme ale stále problémy s proměňováním šancí," uvedl trenér Petr Uličný.

Rakouské soustředění zakončí Brňané ve čtvrtek utkáním s Levski Sofia.

1. FC Brno - FC Ena Vargaras 1:0 (1:0)
Branka: 23. Živný.
Sestava Brna: Lejsal - Baláž, Živný, Král, Švejnoha - Hanák, Urban, Střeštík, Okleštěk - Besta, Borák.

Zlín porazil v přípravě Swindon Town

Fotbalisté Tescomy Zlín porazili v prvním utkání na herním soustředění v rakouském Kaprunu tým třetí anglické ligy Swindon Town 2:1. Zlín vedl po brankách Kroupy a Bači, soupeř korigoval výsledek v závěru zápasu.

Zlín působil kompaktnějším dojmem, přesněji kombinoval a dostával se i k zakončení. "Soupeř měl svou kvalitu, remizoval s Fenerbahce Istanbul. Výsledek ale nechci přeceňovat, v naší hře vidím stále rezervy," uvedl po utkání trenér Josef Mazura.

V příštím zápase v Kaprunu se Zlín ve čtvrtek utká s nováčkem rumunské ligy FK Bukurešť.

Tescoma Zlín - Swindon Town 2:1 (1:0)
Branky: 43. Kroupa, 48. Bača.
Sestava Zlína: Baránek - Malý (46. Pazdera), Kroča, Čelůstka, Penner - Malár (46. Baranayi), Šmahaj, McQuilkin (75. Vrtělka), Konečník - Kroupa (46. Bača), Vyskočil (46. Žůrek). Trenér: Mazura.

Olomouc na úvod soustředění bez gólů

Bez branek skončil první zápas fotbalistů Sigmy Olomouc na herním soustředění v Rakousku. Sigma remizovala s nováčkem maďarské ligy Haladásem Szombathely, když zejména v úvodním poločasu nevyužila svou převahu.

Hanáci režírovali vývoj přibližně do 60. minuty, ale slibné situace ve velkém vápně většinou zkazili zbytečnými přihrávkami navíc. Maďarský celek zastavil tlak soupeře změnami v sestavě a v závěru měl navrch, střelecky se však rovněž neprosadil.

"První poločas byl z naší strany výborný a byl zcela v naší režii. Musím ocenit spolupráci zkušeného Rossiho s mladými. V závěru nás však soupeř přehrával," řekl na klubovém webu trenér Zdeněk Psotka.

Další utkání čeká Olomouc ve čtvrtek, soupeřem jí v městečku Hof bei Straden od 18 hodin bude Crvena Zvezda Bělehrad s českým koučem Zdeňkem Zemanem.

Sigma Olomouc - Haladás Szombathely 0:0
Sestava Olomouce: Lovásik - J. Hořava, Šuškavčevič, Komárek, Kazár (46. Jurkič) - T. Hořava, Rossi (46. Pospíšil), Nepožitek, Pulkert - Doležal (55. Janotka), Schulmeister.

Reklama