Hlavní obsah

Slávista Samek se připojil k Boleslavi a už si za ni zahrál. Jaké s ním má Hoftych plány?

Slavia hledá pro talentovaného záložníka Daniela Samka ligový tým, kde by měl najít herní vytížení. Osmnáctiletý fotbalista se v pátek zapojil do přípravy s Mladou Boleslaví a hned naskočil na třicet minut do přípravného zápasu s druholigovým Varnsdorfem. Samek odjede se středočeským celkem v neděli na soustředění do Rakouska, po něm se rozhodne, jestli bude ve městě automobilů hostovat, nebo ne.

Foto: FK Mladá Boleslav

Záložník Daniel Samek během přípravného zápasu v dresu Boleslavi proti Varnsdorfu.

Článek

Brutální přetlak ve středu zálohy Slavie minimalizoval šanci nadějného Daniela Samka, že by si mohl na podzim za červenobílé rozumně zahrát. O jeho přesunu do Mladé Boleslavi se hovořilo delší dobu, v pátek se k partě trenéra Pavla Hoftycha připojil.

„Jako většina trenérů ho vnímám jako velkého talenta, který v osmnácti letech umí dirigovat hru ze zadní pozice. Ve Slavii hrál trošku výš. My budeme chtít, aby se adaptoval na pozici před stopery, abychom využili jeho fotbalovost a schopnost rozdělovat míče," nastínil pro Sport.cz a Radiožurnál Hoftych, jaké má s teenagerem z Edenu plány.

Boleslav bere Samka na soustředění do Rakouska stejně jako záložníka Daniela Marečka z Bohemians, jenž také dorazil do města automobilů v pátek a také se proti Varnsdorfu objevil na hřišti.

„Budou potřebovat určitý čas na to, aby se adaptovali na nás a poznali se s týmem. Není to tak, že vytváříme tlak, že musí hrát hned v základní sestavě. Chceme, aby do týmu zapadli v pravý čas," podotkl Hoftych.

Samek se Slavií absolvoval dvě soustředění, zůstával v kádru vicemistra, i když bylo cítit, že mnoho prostoru nedostane. Nevadí Hoftychovi, že se nepřipojil dřív?

„Dřív to pro Slavii nebylo téma, protože kolem něj byly nějaké jiné nabídky. Prioritně se řešili jiné věci. My jsme o něm uvažovali delší dobu, já jsem s ním potřeboval mluvit, abych věděl, jak se cítí v jaké pozici. To, že se to doladilo teď, nám situaci nekomplikuje, protože máme v kádru jednadvaceti hráčů a každý je schopný atakovat základní sestavu v nějakém časovém horizontu. Všichni kluci jsou pracovití," vysvětlil boleslavský kouč.

„Nejsme pod tlakem, kdy dáme Samka do sestavy. Relativně máme ty pozice vykryté, ale potřebovali jsme najít variabilitu, kdyby přišly nějaké potíže," dodal Hoftych. Definitivně o Samkově setrvání v Boleslavi bude jasno až po rakouském kempu, na který odjíždějí Středočeši v neděli a vrací se z něj v sobotu 23. července.

Reklama