Hlavní obsah

Slončík zařídil Ševcům aspoň remízu. Bod s Dynamem je málo, tvrdí zlínský mladík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože byl hlasatelem na stadionu označen za střelce vyrovnávacího gólu jeho parťák Fantiš, byl to on, kdo v zápase mužstev z chvostu ligové tabulky s Českými Budějovicemi zajistil zlínským fotbalistům pět minut před koncem aspoň bod za remízu 1:1. Mladý záložník Ševců Tom Slončík ještě prodloužil zblízka hlavou míč do sítě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník Tom Slončík vystřelil Zlíňanům v závěru zápasu aspoň remízu 1:1.

Článek

„S čistým svědomím můžu říct, že jsem balon ještě tečoval. Netuším, jestli by i bez mého přispění doletěl do brány. S Tondou Fantišem jsme se o tom bavili, řekl jsem mu to. Shodli jsme se, že je úplně jedno, komu sudí branku připíšou. Hlavní je, že nám to tam jednou spadlo a urvali jsme aspoň plichtu,“ říkal osmnáctiletý Slončík.

Ta ovšem nepomohla Zlíňanům k posunu z posledního místa v tabulce výš. „Bod je v naší situaci pochopitelně málo. Dynamo je soupeřem zhruba na naší úrovni. Zejména doma musíme takové zápasy zvládat. Avšak vzhledem k tomu, že jsme vyrovnali až skoro v úplném závěru, musíme remízu asi brát,“ přemítal mládežnický reprezentant.

Podle Slončíka nemělo střetnutí příliš vysokou úroveň. „Bylo jasně vidět, že se hraje o hodně. Oba týmy potřebovaly nutně body. Nikdo nechtěl udělat chybu,“ zaznamenal.

Ševci aspoň utnuli sérii tří porážek v řadě. V předchozích dvou utkáních nejvyšší soutěže s Plzní a v Ostravě inkasovali dokonce dohromady dvanáct gólů. „Nebylo snadné se z tak vysokých proher oklepat. Vyříkali jsme si je. Hodně času jsme strávili u videa, abychom si ukázali chyby. Na velký tlak jsme zvyklí už ze závěru minulé sezony, kdy jsme se v lize zachránili až na poslední chvíli. Tehdy jsme se s ním vyrovnali. Se složitou situací si musíme poradit i teď,“ má Slončík jasno.

Do zápasu s Jihočechy i předtím v Ostravě naskočil na hřiště v roli střídajícího hráče. „Z nedávného srazu reprezentační dvacítky jsem se vrátil s nakopnutou nohou. Lékaři mně nařídili několikadenní klid,“ vysvětlil, proč přišel na čas o místo v základní sestavě. „Už je to ale v pohodě, trénuju naplno,“ prozradil.

Reklama