Hlavní obsah

Slovácko hlásí před vstupem do Evropy zásadní novinku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posilu do útoku v podobě Libora Kozáka získalo fotbalové Slovácko už před pár týdny, teď ale jeden z reprezentantů českého fotbalu v pohárové Evropě hlásí možná ještě zásadnější novinku. Spolumajitelem fotbalového Slovácka se stala skupina Solar Global podnikatele Vítězslava Skopala, která získala poloviční podíl v klubu z Uherského Hradiště. Druhou bude i dál vlastnit holding Z-Group miliardáře Zdeňka Zemka. Informace zveřejnilo Slovácko na oficiálních internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec ze Slovácka s trofejí za vítězství ve finále MOL Cupu.

Článek

Slovácko má za sebou nejúspěšnější sezonu ve své historii. Svěřenci trenéra Martina Svědíka skončili na čtvrtém místě ligové tabulky a vyhráli MOL Cup, díky čemuž se mohou těšit na třetí předkolo Evropské ligy. Vedení klubu však nespí na vavřínech a pracuje na všech frontách na tom, aby se posunulo ještě výš. Pomoci má i nová vlastnická struktura klubu.

„Vždycky jsem deklaroval, že Slovácko je otevřené, že vítám každého partnera, který pomůže nejen sponzorsky, ale zapojí se i jako akcionář klubu. Takový silný partner se nyní našel. Naší společným cílem je upevnit, a ještě více posílit pozici Slovácka," uvedl na stránkách Slovácka Zemek, jehož společnost byla dosud stoprocentním vlastníkem klubu.

„Ve dvou se to lépe táhne a místo jednoho budou nyní dva pilíře. Pro klub je to další zásadní milník. Chystáme se posílit a navýšit rozpočet klubu a vytvořit podmínky k tomu, aby Slovácko, byť je ve srovnání s ostatními ligovými kluby z nejmenšího města, patřilo ve fotbale mezi ty největší," konstatoval Zemek.

„Naším cílem je, abychom hráli stabilně v horní části ligové tabulky, aby ligové poháry nebyly jenom náhoda, ale aby se staly běžnou součástí každodenního života klubu. Chceme výrazně posílit a podporovat mládež jako základnu klubu," dodal Zemek s tím, že věří, že dojde k intenzivnější spolupráci s městem Uherské Hradiště, jakožto majitelem sportovního stadionu.

„Spolupráci očekáváme při vytvářeni odpovídajícího zázemí jak pro evropské soutěže, tak pro neustále se rozšiřující a zkvalitňující domácí soutěže. Klub má otevřenou náruč pro další sponzory a chce rozvíjet spolupráci s širokou diváckou komunitou," uzavřel Zemek.

Reklama

Související témata: