Hlavní obsah

Plzeň výhrou venku zatlačila na Slavii, je zpátky v čele tabulky! Baník a Zlín berou tři body

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nepodceňujte Viktorii, s útokem na mistrovský titul to myslí smrtelně vážně! Plzeň v utkání 22. kola fotbalové Fortuna ligy zvítězila v Českých Budějovicích 1:0 a je opět v čele tabulky před Slavií, která má zápas k dobru. Ostravský Baník porazil Olomouc těsně 1:0 a drží se čtvrtý. Také Zlín zdolal Slovácko 1:0. Pardubice remizovaly s Hradcem Králové 0:0.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Pavel Bucha z Plzně slaví gól v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

Plzni se v Českých Budějovicích podařilo vytvořit tlak na Slavii, která vedla před Západočechy tabulku jen díky lepšímu skóre. Viktoriáni se oklepali z nepovedeného závěru šlágru na Spartě, kde ztratili dvoubrankové vedení i první místo v tabulce. Vzrůstem menší Pavel Bucha vstřelil hlavou jediný gól, a tak Plzeň pošesté z posledních sedmi kol vyhrála a vede tabulku o tři body před Slavií. Dynamo po čtyřech ligových zápasech nebodovalo a je sedmé.

Slavii čeká až v neděli vršovické derby s Bohemians 1905.

Odpolední várka zápasů nabídla souboj na dálku o čtvrté místo mezi Baníkem a Slováckem. Ostravský tým ho zvládl lépe.

Baník porazil Olomouc 1:0. Ostrava v lize se Sigmou poosmé za sebou neprohrála a na jaře podruhé zvítězila. Vyrovnaný zápas s minimem šancí rozhodl na začátku 81. minuty povedenou střelou přes hlavu obránce Jakub Pokorný. Baník v lize s Olomoucí poosmé za sebou bodoval a na jaře podruhé zvítězil. Slezané si upevnili čtvrté místo v tabulce. Sigma nenavázala na minulou domácí výhru nad Mladou Boleslaví a je devátá.

Také Zlín porazil Slovácko 1:0. Regionální derby rozhodl v 82. minutě obránce Martin Cedidla. Ševci zvítězili podruhé za sebou, doma v lize v posledních šesti zápasech neprohráli a poskočili na 10. místo tabulky. Slovácko, které dohrávalo bez vyloučeného Michala Tomiče, na jaře ve dvou duelech nejvyšší soutěže nebodovalo a nedalo gól. Má však k dobru odložené utkání s Pardubicemi. V tabulce je celek z Uherského Hradiště pátý.

Východočeské derby v pražském Ďolíčku vítěze nepoznalo. Fotbalisté Pardubic remizovali s Hradcem Králové bez branek, přestože od 29. minuty hráli bez vyloučeného kapitána Jana Jeřábka. Votroci šest kol po sobě nezvítězili a v neúplné tabulce jsou šestí. Pardubice v nejvyšší soutěži neprohrály ve třetím z posledních čtyř duelů a posunuly se na 14. místo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.