Hlavní obsah

Obnovená premiéra za Slovácko Fryštákovi nevyšla. Moje chyba, kaje se brankář za obdržený gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obnovená premiéra v dresu fotbalistů Slovácka pro něj nedopadla dobře. Brankář Tomáš Fryšták, který se v zimě vrátil do hradišťského klubu ze slovenského Trenčína, musel v ligovém derby ve Zlíně střídat už po půlhodině zraněného Nguyena, a osm minut před koncem pomohl nešťastnou tečí ševcům k výhře 1:0. Po Cedidlově hlavičce si srazil u tyče míč smolně do vlastní sítě.

Foto: ČTK/Dalibor Glück

Brankář Tomáš Fryšták, který byl v roce 2007 členem českého týmu do dvaceti let, jenž na mistrovství světa v Kanadě skončil druhý, přestoupil ze slovenského Trenčína do Slovácka.

Článek

Svoje první derby se Zlínem za Slovácko jste si asi představoval jinak, že?

Pochopitelně. Byl to zápas, který spěl k bezgólové remíze. Nakonec jsme inkasovali po standardce, a nezískali jsme bohužel ani bod. Vstup do jara nám nevyšel.

Jak jste viděl klíčovou situaci?

Zlínský Cedidla chtěl evidentně vrátit balon hlavou z brankové lajny někam na malé vápno. Místo toho ale letěl míč k tyči, což mě zřejmě trochu překvapilo. Nějak jsem ho tečoval do sítě. Ani nevím jak. Zlíňané díky tomu šťastně vyhráli.

Pokládáte to za svou chybu?

Asi ano. Byla to moje chyba.

Jak obtížné bylo naskočit ve 34. minutě zničehonic do utkání?

Neměl jsem vůbec čas o tom přemýšlet. Nebyla velká zima. Na rozcvičení nebyl prakticky prostor, a tak jsem se snažil rozhýbat i v průběhu zápasu.

Ještě za bezbrankového stavu jste zlikvidoval Vukadinovičovo sólo. Berete to za jakýsi aspoň dílčí úspěch?

Rozhodně ne, když jsme nakonec vyšli bodově naprázdno. K bodu jsme přitom byli hodně blízko.

Do hlediště už smělo přijít víc diváků než dosud. Bylo to na atmosféře znát?

Rozhodně. Fanoušci obou mužstev vytvořili parádní kulisu. Bylo to fajn. Viděli utkání průměrné úrovně s množstvím osobních soubojů. Tak to obvykle po zimní pauze bývá.

Po domácím nezdaru se Slavií jste padli v lize už podruhé v řadě. Co čekáte od úterní dohrávky s Pardubicemi ve vršovickém Ďolíčku, kde jste v minulosti v týmu Bohemians 1905 působil?

Potřebujeme se už chytnout. Věřím, že konečně zabereme. Rád bych k tomu na místě, které dobře znám, pomohl. Teprve se ale uvidí, jestli budu proti Pardubicím chytat.

Reklama

Související témata: