Hlavní obsah

Slovácko si odkoupením licence od Čáslavi předčasně splnilo cíle

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

V Uherském Hradišti se bude hrát po dvou letech opět nejvyšší fotbalová soutěž. Vedení 1. FC Slovácko odkoupilo prvoligovou licenci od Čáslavi, která se kvůli nedostatku financí i nevyhovujícímu stadiónu práva na postup mezi elitu vzdala. "Návrat do první ligy byl naším dlouhodobým cílem, a tak jsme využili příležitosti postup uspíšit," řekl na tiskové konferenci ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí.

Článek

Částku, za níž Čáslavští prvoligovou licenci Slovácku přenechali, oba kluby tají. Spekuluje se o sumě mezi osmi až patnácti milióny korun. „Rozhodně nešlo o žádnou horentní výši, do finančních dostihů bychom se nepouštěli. Návrat do první ligy byl naším dlouhodobým cílem, a tak jsme využili příležitosti postup uspíšit. Můžeme se opřít o skvělé zázemí, moderní stadión včetně vyhřívaného trávníku i značnou podporu fanoušků, jichž snad bude chodit na nejvyšší soutěž ještě víc než dosud,“ věří ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí.

Nástupce někdejšího Synotu obsadil v uplynulém ročníku II. ligy až desátou příčku, avšak v Poháru ČMFS  vyřadil postupně Brno, Kladno, Baník i Slavii a podlehl až ve finále Teplicím. „Je nám jasné, že musíme mužstvo posílit. Chceme přivést dva až tři v našich poměrech špičkové fotbalisty,“ sdělil Krejčí.

Podle kuloárových informací má moravský klub v hledáčku mj. útočníka Švancaru, který po sestupu Žižkova do druhé ligy zřejmě v pražském klubu skončí, či bývalého reprezentanta Heinze, jenž se v uplynulé sezóně po návratu z Francie příliš neprosadil v Brně. „Potřebujeme vylepšit především ofenzívu. Ve druhé lize jsme nastříleli ve 30 zápasech jen 25 gólů,“ připomněl uherskohradišťský ředitel.

Naši fanoušci si ligu zaslouží, říká Němčický

Mužstvo naopak opouštějí Kazár, Holub a Hani, kteří svými výkony nenaplnili očekávání trenéra Mazury. Slovácko by naopak rádo udrželo brazilského záložníka Clebera, jemuž vypršelo hostování z bratislavské Artmedie.

Návrat do nejvyšší soutěže přivítal s nadšením nejzkušenější hráč a kapitán Slovácka Pavel Němčický. „Radost z toho mám velikou, hlavně naši skvělí fanoušci si ligu zaslouží. Ve Slovácku i v Synotu jsem toho zažil strašně moc, dobře si vzpomínám na velikou euforii po postupu do nejvyšší soutěže před devíti roky. Tentokrát se nám to sice sportovní cestou nepovedlo, ale pokud budeme podávat mezi elitou solidní výkony, nikdo nám to určitě připomínat nebude. V poháru jsme dokázali, že se můžeme s ligovými celky směle měřit. Mužstvo bude potřebovat zřejmě trochu zkvalitnit, ale to je samozřejmě záležitost vedení klubu. Já osobně se na ligu už strašně moc těším,“ svěřil se jednatřicetiletý Němčický.

Středou definitivně pohasly naděje na návrat do nejvyšší soutěže fotbalistům Jihlavy, kteří obsadili ve II. lize třetí místo. „Když na postup nereflektovala druhá Čáslav, považovali bychom za správné, aby šel do ligy tým, který se umístil hned za ní. Bylo by to spravedlivější,“ tvrdil ředitel klubu z Vysočiny Zdeněk Tulis.

Reklama

Související témata: