Hlavní obsah

Slovácku dvakrát pomohl VAR. Důležitá výhra, tvrdí kouč Svědík, který by rád stávající kádr udržel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech zápasech, v nichž uhráli pouze jednu remízu, už zase bodovali naplno. Fotbalistům Slovácka pomohl při podzimní ligové rozlučce s Jabloncem VAR, který po pauze odvolal kvůli ofsajdům dva góly Severočechů. Hradišťský kouč Martin Svědík byl po triumfu 2:1 spokojený, že se jeho mužstvo vrátilo na vítěznou vlnu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík

Článek

Byla to vydřená výhra. Souhlasíte?

Ano. Jablonec je ošemetný a nevyzpytatelný soupeř. V tabulce se sice pohybuje na podzim dole, avšak má kvalitní kádr. My jsme byli v prvním poločase aktivnější, ale vstřelili jsme pouze jeden gól a před pauzou jsme inkasovali lacinou branku na 1:1. Po přestávce to byl spíš boj než pohledný fotbal. Jsme rádi, že nám VAR na rozdíl od předchozího domácího duelu s Plzní tentokrát pomohl. Dokonce hned dvakrát. Byla to pro nás značná psychická vzpruha. A naštěstí jsme ještě předtím dali rozdílový gól. Jsem rád, že jsme dokázali dovést zápas do úspěšného konce, byť nám to v závěru podzimu trochu herně drhlo. Pro nás je to hrozně důležité vítězství, jímž jsme si upevnili čtvrtou příčku.

Svým desátým gólem v sezoně k němu znovu přispěl útočník Václav Jurečka. Čekal jste, že chytne takovou střeleckou formu?

Já jsem vždycky říkal, že se Venca do šancí dostává, a že je jen otázka času, kdy je začne proměňovat. Jsem dokonce přesvědčený, že mohl dát na podzim i víc branek. Mám ale velkou radost, že nám střelecky pomohl v minulém kole proti Hradci Králové i teď s Jabloncem.

V tabulce jste s 39 body čtvrtí, čímž navazujete na loňský mimořádně úspěšný prvoligový ročník. Jak se budete ohlížet za ligovým podzimem?

Na nějaké podrobné hodnocení je ještě brzy. Zjišťujeme ale, že udržet se trvale v popředí tabulky je těžší než tam proniknout. Není snadné získávat body každý víkend téměř naprosto pravidelně. Pro nás je to nová situace. Krize občas dolehne na každý tým. Ta naše byla krátká, snad jsme ji triumfem s Jabloncem uťali. Teď se budeme snažit připravit se co nejlíp na druhou polovinu sezony. Na jaře budeme chtít navázat na podzimní výkony a výsledky.

Jak velké změny v kádru vašeho celku lze v zimní pauze očekávat?

Naším prvotním záměrem bude zachovat stávající tým. Netuším, zda se nám to úplně povede. Případné změny budeme řešit v závěru roku a možná i v lednu. Momentálně nemám avizovaný žádný odchod ani příchod. Kdyby k nim mělo dojít, budu to konzultovat s klubovým vedením. Pokud budeme chtít někoho nového přivést, musíme pochopitelně hledět na naše ekonomické možnosti.

Smlouva na konci roku vyprší záložníkovi Navrátilovi. Bude ve Slovácku pokračovat?

Je to v jednání.

Chystáte si teď od fotbalu trochu odpočnout?

Ano. Těším se na Vánoce. Také já se potřebuju trochu odreagovat, a hlavně si psychicky odfrknout. Svátky si užiju doma s rodinou, a pak se asi podíváme někam na hory. I já rád na nějaký čas vypnu. Současné období je kvůli covidu skoro pro všechny dost složité. Snad bude v novém roce líp.

Reklama

Související témata: