Hlavní obsah

Spaloval nemožné, proti Plzni byl Tijani za hrdinu. Věřil jsem, že gól prostě dám, říkal

Už tři sezony působí v české nejvyšší fotbalové soutěži nigerijský útočník Muhamed Tijani. Byl v Karviné, zahrál si druhou ligu v Třinci a nyní patří Baníku Ostrava. V jednačtyřiceti zápasech vstřelil šest gólů, z toho dva v neděli, kdy svými trefami pomohl Slezanům po dlouhých sedmadvaceti letech porazit 2:1 Viktorii Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Muhamed Tijani z Baníku Ostrava na archivním snímku.

Článek

Po zápase zářil, jako ta nejjasnější hvězda na obloze. „Cítím se naprosto úžasně! V zápase jsme pracovali opravdu tvrdě, potřebovali jsme už vyhrát. Takže jsem šťastný, že jsem k tomu přispěl," svěřoval se.

V minulých utkáních 22letý odchovanec nigerijského Lion FC 36 schytával od fanoušků kritiku za zahozené šance. Nejvíce mu spílali po domácím utkání s Hradcem Králové (0:2), v němž Tijani ze dvou metrů přestřelil prázdnou branku. „Měl jsem spoustu šancí, byl jsem smutný, ale nastavil jsem si hlavu tak, že příště prostě gól dám. Myslel jsem na to a pokračoval v tvrdé práci. A přišlo to. Proti Plzni jsem určitě odehrál jeden z nejlepších zápasů v Česku, možná nejlepší," říkal Tijani.

Zatímco fandové se mu vysmívali, trenér Pavel Hapal mu věřil. „Tvrdě pracuje, je to nevybroušený diamant. Dal dva góly, je to pro něj odměna. Bohužel příště hrát nebude, protože dostal čtvrtou žlutou kartu," uvedl Hapal.

Právě důvěra trenéra a spoluhráčů Tijanimu pomáhala nejvíce. „I díky nim mám pořád velké sebevědomí. Trenér i spoluhráči mi neustále opakovali: Příště to dáš, neboj. A já jsem tomu začal věřit. Věděl jsem, že to přijde," usmíval se urostlý útočník, který proti Plzni odběhal 77. minutě.

Pak přepustil místo Ladislavu Almásimu. „Ten zápas mi vzal hodně sil, ale vyhráli jsme. Takže všechno v pořádku. Jsem spokojený, ale moc bych si přál, abychom vyhrávali více," dodal Tijani.

Reklama