Hlavní obsah

Španělský Hong Kong, Malá Británie. Tady se chystá Plzeň na jaro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemný větřík pohupuje listy palem a jemně čeří vodu v bazénu. Na jedné straně horské masívy, na druhé dechberoucí výhled na záliv v Benidormu. Laguny, táhnoucí se mezi hotelovými vilkami luxusního komplexu Melia Villaitana. Obepíná ho golfové hřiště a fotbalové plochy. V kulisách španělského pobřeží se chystá na jaro lídr fotbalové ligy plzeňská Viktoria.

Foto: Robert Neumann

Hotelový komplex Melia Villaitana ve španělském Benidormu, kde jsou ubytovaní fotbalisté Plzně.

Článek
Fotogalerie

Benidorm (od našeho zpravodaje) - „Máme tady všechno, co potřebujeme. Z hotelu na hřiště dojdeme za dvě minuty, takže ideál," libuje si záložník Jhon Mosquera. Tuto část Španělska dobře zná, před lety hrál nižší soutěž za nedalekou Deniu. „Mám tu pořád spoustu kamarádů, někteří se přijdou podívat na páteční generálku na jaro s Molde," dodává 32letý Kolumbijec, který se spoluhráči míří na odpolední trénink.

Míjejí bazén, ve kterém po trénincích ulevují unaveným nohám. Z hladiny mají jako na dlani panorama mrakodrapů v blízkém Benidormu, kterému se přezdívá Malá Británie. Do žádného jiného letoviska na světě se prý Britové nevracejí tak rádi jako sem. K dispozici mají viktoriáni také golfové hřiště, které navrhoval legendární americký golfista Jack Nicklaus.

Plzeň je v Benidormu potřetí. Naposledy před pěti lety, kdy kabině Viktorie vládli Hubník, Limberský, Petržela a další borci. Teď se po pažitu prohánějí jejich nástupci. Také oni útočí na mistrovský titul.

„Slavia i Sparta mají nejvyšší ambice. Minule jsme jim titul vyfoukli. Hlavně pro Slavii musí být titul jednoznačným cílem. Rozpočtem, šířkou i kvalitou kádru je nesmírně silná," říká trenér Michal Bílek.

Po tréninku zůstal se svým asistentem Pavlem Horváthem na hřišti a stříleli na brankáře Adama Zadražila. Když zimní posila z Táborska lapila Horváthovi penaltu, glosoval to bývalý kapitán Viktorie slovy: Zřejmě dobrej kauf. Vzápětí se Horváth prosadil z hranice vápna. „Zas až tak dobrej není. Ale tohle by nechytil ani Honza Stejskal v největší slávě," vtipkoval Horváth.

Pobyt Západočechů v Benidormu se pomalu chýlí ke konci, v pátek je čeká generálka na jaro s norským Molde. O den později odletí domů. Do jara vstoupí 28. ledna domácím duelem s Hradcem Králové.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.