Hlavní obsah

Sparta má nového člena realizačního týmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavá pracovní cesta Filipa Hrdličky pokračuje. Lékař a fyzioterapeut, který ještě loňské jaro působil ve fotbalové Slavii, se nově stal posilou realizačního týmu Sparty. Jako vedoucí zdravotního úseku mimo jiné úzce spolupracuje s šéfem fyzické přípravy Christianem Clarupem. Hrdlička už je s týmem několik týdnů včetně soustředění ve španělské Marbelle.

Foto: AC Sparta Praha

Novým vedoucím zdravotního úseku fotbalové Sparty je lékař a fyzioterapeut Filip Hrdlička.

Článek

Hrdlička se přes Univerzitu Karlovu, stáže ve West Hamu nebo Bayernu Mnichov postupem času vypracoval do pozice šéfa zdravotního úseku akademie pražské Slavie. Konec se začal rýsovat během jara 2023.

„Tři roky ve vedení akademie mi daly hodně. Měl jsem volné ruce, snažil se přinášet zkušenosti a poznatky ze zahraničí. Rostli jsme, což byl můj cíl. Řekl jsem si ale, že bych se chtěl posunout dál. Na akademii mám skvělé vzpomínky, mám v ní stále řadu kamarádů. Takové rozchody se stávají,“ vysvětloval na podzim v podcastu Bodlo na webu Sport.cz.

Poslechněte si podcast s Filipem Hrdličkou nejen o výchově mladých fotbalistů.

Tehdy už měl za sebou část původně plánované sedmiměsíční stáže ve španělském Betisu. Věnoval se výběru do 19 let, B-týmu a ženskému A-týmu. Součástí smlouvy byla i klauzule na prodloužení kontraktu. Vše ale nabralo úplně jiný spád.

„Zapojením Filipa jsme chtěli zvýšit kvalitu každodenní lékařské péče pro hráče. Nyní máme v tréninkovém centru lékaře na plný úvazek. Ve spolupráci s ostatními lékaři a fyzioterapeuty dále posuneme servis, který můžeme hráčům a realizačnímu týmu poskytovat,“ prohlásil pro klubový web Clarup.

Jak již bylo zmíněno, Hrdlička přichází jako vedoucí zdravotního úseku. K vidění byl už během soustředění ve španělské Marbelle, kterou redakce Sport.cz koncem ledna navštívila. Společně s kolegy posedával během zápasů u postranní lajny. Pokud došlo na trávníku k nějakým nepříjemnostem, byl připraven zasáhnout.

„Soustředění v Marbelle bylo náročné, ale myslím, že jsme ho zvládli bez ztráty kytičky. Snažili jsme se trenérům udržet celý tým dostupný, což se po většinu času dařilo. Samozřejmě došlo k nějakým menším zraněním, ale naštěstí se nejednalo o nic vážného. Chtěl bych celý medicínský úsek rozvinout. Přesně takové prostředí, které jsem tady našel, mě vždy lákalo. Jsem opravdu velmi rád, že toho můžu být součástí,“ doplnil pro klubový web Hrdlička, který Strahov dobře zná i z působení v tamní Strahovské lize, kam s kamarády z gymnázia v Hořovicích chodíval kopat malý fotbal.

Realizační tým Sparty tak přivítal nového člena a dále se obměňuje. Během zimy odešel například asistent Luboš Loučka k B-týmu, po boku Briana Priskeho a Larse Friise ho nahradil analytik Lukas Babalola. Standardní situace po Loučkovi přebral 23letý Jan Blažíček.

Reklama