Hlavní obsah

Sparta míří tam, kde pravidelně pohřbívá tituly

Praha

Vzhledem k sedmibodové ztrátě na vedoucí Plzeň už nesmějí do konce podzimu ztratit ani bod, aby jejich naděje aspoň žila. Jinak mohou na titul definitivně zapomenout. Teď ale fotbalisté Sparty míří tam, kde ho ztrácejí s železnou pravidelností. K Nise. V Liberci už čtyřikrát za sebou v lize nevyhráli (1 remíza, 3 prohry)... Nedělní duel 13. kola se hraje od 15:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Matěj Pulkrab se vrací do Liberce, kde v lize debutoval.

Článek

Už jen do Plzně jezdí méně rádi než do Liberce. Dnešní duel je nejtěžší z těch, které ještě Spartu v lize do konce podzimu čekají.

„Pokud zápas v Liberci zvládneme a získáme tři body, věřím, že se ještě do zimy na čelo tabulky trochu dotáhneme a na jaře zabojujeme o titul," přeje si obránce Michal Kadlec.

Obě mužstva nastoupí jen tři dny po svých pohárových vystoupeních. Zatímco Liberec znovu prohrál ve Florencii, Sparta porazila Beer Ševu a sahá po postupu.

„V Evropské lize se nám daří, ale v domácí lize se hraje jinak. Jsme dominantní a dobýváme, zatímco v pohárech přijede soupeř útočit. V tom vidím důvod," přemítá trenér David Holoubek. „Je pro nás důležité ukázat stejnou připravenost jako v Evropě a přepnout na českou ligu. Je pro nás teď hodně složitá. Potřebujeme uspět s Libercem," dodává.

Pulkrab se těší mezi své

Na místo činu se vrací Matěj Pulkrab. Mladý útočník na jaře právě ve Slovanu hostoval. V jeho dresu si odbyl ligový debut a v sedmi zápasech nastřílel čtyři góly.

„Sice jsem byl v Liberci jen půl roku, ale moc se na zápas těším, i na kluky. I když se jim výsledkově nedaří, jejich hra je dobrá. Jen nedávají góly a nemají štěstí jako v minulé sezóně," myslí si Pulkrab.

Trpišovský versus Sparta

Na letenské marodce zůstává deset hráčů, Liberec však v tomto směru protivníka dohání. Především obrana se mu rozpadla.

„Asi nikdo se nebude dívat, jaké hráče máme k dispozici. Takové jsou prostě okolnosti. Každého něco potká. Nám se bohužel všechno sesypalo, ale musíme udělat vše pro to, abychom to zvládli. Nějak tým zase poskládáme, i když budeme muset vzadu improvizovat, to je jasné. Snad nebudu muset hrát já," říká ironicky trenér Jindřich Trpišovský.

Každopádně bude ostře sledovaným mužem. Sparta ho před pár týdny chtěla za nástupce Zdeňka Ščasného. Nedohodla se s ním, ale uvažuje o něm dál. A teď je Trpišovský jejím protivníkem.

„Nebudu rozlišovat, proti komu zápas je, že zrovna proti Spartě. Potřebujeme už v lize zabrat a konečně vyhrát, abychom se trošku posunuli tabulkou," ujišťuje kouč Slovanu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články