Hlavní obsah

Sparta se zbavuje čtveřice hráčů! Končí i zkušený brankář

Aktualizováno

Fotbalová Sparta Praha vyrazila na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu, kde bude vrcholit příprava na soutěžní ročník 2022/23. Hlavní trenér Brian Priske může počítat s 28 hráči a 3 brankáři. Soustředění se naopak nebude týkat čtveřice hráčů Florin Nita, Ladislav Krejčí starší, Filip Havelka a Matěj Hanousek, kteří mají svolení hledat si nové angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent Luboš Loučka a trenér Sparty Praha Brian Priske během přátelského utkání s SFC Opava.

Článek

Spekulace se potvrdily. Dres pražského celku nebude v nadcházející sezoně oblékat hned čtveřice hráčů. Svolení hledat si nové angažmá obdrželi Florin Nita, Ladislav Krejčí starší (navíc zdravotní problémy), Filip Havelka a Matěj Hanousek. Týkat se jich nebude ani soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu, kam Sparta Praha dnes vyrazila.

Z důvodu vážnějších zranění zůstávají v České republice Ondřej Čelůstka (achilovka), Václav Drchal (zranění ramene v důsledku souboje v tréninku) a Vojtěch Patrák (poranění chodidla). Do Rakouska s týmem neodcestoval ani brankář František Kotek, který míří na hostování do Táborska.

V nominaci na soustředění v Korutanech naopak figuruje hned 28 hráčů do pole a 3 brankáři. Předpokládá se, že dánský trenér Brian Priske dá během tří domluvených přátelských duelů (Rijeka, Wolfsberger a FC Paksi) příležitost všem nominovaným hráčům.

Zdravotní problémy nezbrzdily ani Martina Suchomela, jenž v posledních dnech laboroval s poraněným ramenem. K dispozici budou také Ladislav Krejčí mladší, kterého pro změnu trápila záda, a také Andreas Vindheim, jenž si před zápasem s Opavou poranil kotník. Postupné tréninkové zatížení se bude týkat dvojice Filip Panák a David Pavelka.

Kádr Sparty pro soustředění v Rakousku:
Brankáři:
Milan Heča, Dominik Holec, Vojtěch Vorel.
Obránci:
Dávid Hancko, Daniel Horák, Casper Hójer, Jan Mejdr, Filip Panák, Martin Suchomel, Dalibor Večerka, Andreas Vindheim, Martin Vitík, Patrik Vydra, Tomáš Wiesner, Jaroslav Zelený.
Záložníci:
Kryštof Daněk, Jan Fortelný, Lukáš Haraslín, Tomáš Jonáš, Adam Karabec, Ladislav Krejčí mladší, Martin Minčev, David Pavelka, Jakub Pešek, Matěj Ryneš, Michal Sáček, Lukáš Sadílek, Filip Souček.
Útočníci:
Tomáš Čvančara, Lukáš Juliš, Jan Kuchta.

Reklama

Související témata: