Hlavní obsah

Sparta získala mladého obránce z Pobřeží slonoviny

Praha

Fotbalisty pražské Sparty posílí dvacetiletý obránce Simon Deli. Zadák z Pobřeží slonoviny uspěl na testech v B-týmu a s vedením letenského klubu se dohodl na tříleté smlouvě. Informoval o tom web Sparty.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Trenér Sparty Vítězslav Lavička (vlevo) a majitel klubu Daniel Křetínský

Článek

Deli absolvoval kompletní přípravu se sparťanskou rezervou a její trenér Martin Hašek si nemůže jeho výkony vynachválit. "V tréninkovém procesu vypadá velmi zajímavě. Uspěl i na funkčních testech, což u hráčů z tohoto kontinentu nebývá tak úplně zvykem. Má také nadprůměrnou rozehrávku," uvedl Hašek. Deli byl ve Spartě na zkoušce už před dvěma lety, kvůli problémům s vízy ale tehdy na Letnou nezamířil.

Je druhou zahraniční akvizicí Sparty během dvou dnů, ve čtvrtek Letenští definitivně uzavřeli příchod španělského obránce Pabla Gila.

Deli není prvním hráčem z Pobřeží slonoviny ve Spartě. Jméno si v klubu udělal především Bony Wilfried, který strávil na Letné tři roky (2008 až 2011) a stal se oporou týmu. Podobně jako Deli začínal v rezervě.

"Je to další z následovníků Bonyho, který v našem klubu zanechal hlubokou stopu. Věříme, že i v jeho případě se potvrdí naše dobrá zkušenost s fotbalisty z této země," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Reklama

Související témata: