Hlavní obsah

Sparťanská deka! Jsme hloupí a nepoučitelní, netají kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sparťanská bída nekončí! Pátá remíza v řadě tým ještě víc uzemnila. Fanoušci se bouří, nadávají vedení a místo děkovačky po utkání házejí na hráče a trenéry světlice. „Slušná deka,“ líčí atmosféru ve fotbalové Spartě po plichtě 1:1 s Baníkem kapitán David Pavelka. Jedenatřicetiletý záložník navíc vyfasoval čtvrtou žlutou kartu, takže příště bude v sestavě chybět.

Trenér Priske musí srovnat tým, hráči musí bojovat za Spartu. Expert Pavel Mareš diskutuje v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Přestože hosté vystřelili za celý zápas jedinkrát na branku, Letenští je stejně nedokázali porazit.

„Asi to vypovídá o naší situaci. Tři zápasy jsme prošustrovali sami. Teď jedna střela Baníku na bránu a gól. Jednoznačně jsme měli vést 2:0 nebo 3:0 v první půli a nebylo co řešit. Můžeme hrát, jak chceme, ale pokud nebudeme mít finále, kvalitu ve vápně a před ním, tak neporazíme nikoho," čílí se David Pavelka v rozhovoru pro klubovou televizi.

Pátá remíza v řadě je paradoxní sérií. „Zažil jsem sedm proher v řadě. Myslím, že bylo i hůř, ale samozřejmě z tohohle nikdo není nadšený. Je to slušná deka," kaboní se zkušený internacionál.

Fanoušci Sparty vyvěsili Rosického dres vzhůru nohama a skandovali „Rosický demisi“. Diskutujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

Prestižní duel sledovalo 15 457 fanoušků. „Byla tady zase skvělá atmosféra. Lidem patří dík, i když teď chápeme, že jsou naštvaní. Jsme hloupí, nepoučíme se z chyb, které děláme, začneme druhou půli lacinou ztrátou na naší polovině. Když gól nenabídneme soupeři přímo, tak je to gól kola z dvaceti metrů. Prostě se v tom teď patláme. Nic jiného, než tvrdá práce na tréninku to nezmění," uvědomuje si Pavelka.

Liga teď bude mít reprezentační přestávku. Sparťané sami nevědí, zda jim přijde vhod, nebo jestli by raději hráli za týden znovu. „Ani nevím... Změna prostředí může pomoct klukům, kteří odjedou na nároďák, vyčistí si hlavy a vrátí se s novou energií. My dobře potrénujeme. Nic jiného nám nezbývá," ví Pavelka.

Reklama

Související témata: