Hlavní obsah

Po Kluži jsme si promluvili. Tyhle emoce mi chyběly, jásal Lingr, který bitvu s Boleslaví rozhodl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je po zranění, necítil se nejlépe, ale chtěl v tíživé situaci, v níž se fotbalová Slavia nacházela, něco udělat, pomoct. Záložník Ondřej Lingr proti Mladé Boleslavi ukázal, že patří mezi lídry týmu. V oslabení dal vítězný gól na 2:1, vyždímal se a po utkání mohl radostně, ale s úlevou říct: „Tyhle emoce mi strašně chyběly. Jsem obrovsky pyšný, jak jsme to zvládli.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie Praha oslavuje gól na 2:1

Článek

Po selhání v Kluži v Konferenční lize si jádro slávistického týmu sedlo s trenéry. „Byla na nás deka. Docela rázně jsme si promluvili. My, co jsme tu déle, jsme si řekli, že to musíme vzít na sebe," líčil Ondřej Lingr po výhře 2:1 nad Mladou Boleslaví. Slavia tím utnula sérii tří porážek za sebou.

Proti Středočechům rychle vedla, ale záhy se dostala do obrovského maléru. Zaskakující stoper Oscar byl vyloučen, hosté z penalty vyrovnali. „Nic příjemného. Stalo se nám to v Plzni, tam jsme na to nedokázali zareagovat. Teď jsme byli mentálně nastavení, že to zvládneme," povídal ofenzivní univerzál červenobílých.

Vršovický celek přežil dvě šance Tomáše Ladry, Lingr pak v poslední minutě první půle udeřil. Naběhl si do pokutového území a s přehledem do sítě uklidil míč po centru Petera Olayinky. Byl úplně sám. „Jdu do vápna vždy takhle ze středu, Olie mi to fantasticky dal. Měl jsem toho plné kecky, hráli jsme o deseti. Ale snažil jsem se to odpracovat a byl jsem odměněn," popisoval Lingr.

Přímák s Josefem Csaplárem a Robertem NeumannemVideo: Sport.cz

Ve druhé půli Slavia vedení uhájila, hosté měli už jen jednu příležitost. „Zahráli jsme skvěle týmově. Podržel nás Koli (brankář Ondřej Kolář). Mám obrovský respekt před každým členem týmu," sypal ze sebe autor vítězné branky.

Slavia není v lehké situaci, má plno zraněných, ani Lingr se necítil dvakrát dobře. „Ale tyhle zápasy mám rád, jsem dvojnásobně motivovaný. Bylo to těžké, ale myslím, že nás naše situace stmelila. Na zranění se nevymlouváme. Chtěl jsem to vzít na sebe, a to se mi povedlo. Doufám, že se mi to bude dařit i v dalších zápasech," prohlásil čtyřiadvacetiletý pracant.

Psychice sešívaných může vydřená výhra v oslabení pomoct. „Potřebovali jsme to. Řekli jsme si, že je jedno, jak vyhrajeme. V deseti je vítězství ohromně cenné. Teď se soustředíme na pohár s Duklou, snad tam každý nechá maximum. Pak máme derby. Věřím, že teď se dokážeme odpíchnout," zavelel Lingr.

Reklama

Související témata: