Hlavní obsah

Stoper Plzně hlásí: Jsem zpět! Tu situaci jsem ale dlouho kousal, přiznal Kaša

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat po třech měsících. Vzhledem k operaci kolenních vazů bleskový. Stoper fotbalové Plzně Filip Kaša odehrál závěrečnou čtvrthodinu páteční přípravy se St. Truidenem (porážka 1:3) na soustředění v rakouském Westendorfu. „Jsem rád, že jsem si po dlouhé době mohl aspoň chvilku zahrát zápas. Ještě mám určitě na čem pracovat – potřebuju se do toho především dostat fyzicky," řekl Kaša po utkání.

Foto: FCVP

Stoper Filip Kaša v přípravném utkání se St. Truidenem.

Článek

Westendorf (od našeho zpravodaje) -  Zkraje dubna pro něj skončil smolně ligový šlágr se Slavií. Ve 25. minutě mu bolestivě prošlápl nohu spoluhráč Eduardo Santos, 28letý obránce musel střídat. Následně podstoupil operační zákrok. Mistrovský finiš tak sledoval jen z tribuny.

„Tu situaci jsem kousal dlouho. Eduardo mi skočil na nohu a bylo zle. Bylo to takové nešťastné, ale stalo se. Nic už s tím neudělám a jedu dál. Pochopitelně, byl jsem zklamaný, že jsem do zápasů nemohl naskočit. Ale samozřejmě jsem rád, že jsme titul získali," podotkl Kaša.

Rekonvalescence proběhla podle představ, po třech týdnech individuální přípravy se zapojil zkraje tohoto týdne do tréninku s týmem. „Všechno šlo podle plánu, doktoři a fyzioterapeuti se o mě dobře starali. Měl jsem výbornou péči. Hrál jsem jenom patnáct minut, abych se chytil a oťukal si to. Cítím se dobře, ale zákonitě mám nějaké rezervy. Do startu ligy bych měl být ale stoprocentně fit," věří Kaša.

Někteří fotbalisté St. Truidenu hráli od podlahy, v soubojích se jiskřilo. Nebál se, že přijde znovu k úhoně? „Souhlasím, byl to ostrý zápas. Dával jsem si hlavně pozor, abych zbytečně do něčeho nebezpečného nešel a nezranil se," přiznal stoper Plzně, které duel s devátým týmem uplynulé sezony belgické ligy nevyšel. Především první poločas, ve kterém inkasovala všechny tři góly.

„Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři z Belgie. Výborný byl Japonec Kagawa, který nastupoval za Manchester United a Dortmund. Na trávníku to bylo vidět, o něm se ani nemusíme bavit. Nedělal bych si z prohry žádnou hlavu, pořád jde o přípravu. Spíš si z toho vezmeme něco pozitivního a jedeme dál," uzavřel Kaša.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.