Hlavní obsah

Stoper Santos odešel ze Slavie na hostování domů do Brazílie

Brazilský fotbalista Eduardo Santos se ze Slavie vrací do rodné země. Pětadvacetiletý stoper odešel na hostování do Bragantina do konce tohoto roku. Klub ze Sao Paula na něj může uplatnit opci. Pražané o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Muhamed Tijani z Baníku Ostrava a Eduardo Santos ze Slavie Praha během utkání 15. kola Fortuna ligy, SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava, hrané 6. listopadu 2022 v Praze.

Článek

Santos působil v české lize v Karviné a Plzni, kde v jarní části minulé sezony hostoval bez opce a oslavil tam titul. Loni v červnu přestoupil z Karviné, která sestoupila do druhé ligy, do Slavie, s níž podepsal čtyřletou smlouvu.

S vršovickým celkem si zahrál i skupinu Evropské konferenční ligy, v nejvyšší soutěži ale za něj nastoupil jen do 12 zápasů. Naposledy se v jeho dresu představil v únoru v Teplicích, od té doby chyběl v sestavě. Celkem v české lize zaznamenal 79 startů a tři branky.

Bragantino v uplynulém ročníku nejvyšší brazilské soutěže obsadilo čtrnácté místo. Nová sezona tamní ligy se rozjede v polovině dubna.

Reklama

Související témata: