Hlavní obsah

Strach o Šádka, riziková cesta do Kišiněva. Zázrak ze Západu, díl druhý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je krátce před úvodním dějstvím bitvy s Tiraspolem ve 3. předkole Ligy mistrů, když celý klub dostane tvrdou ránu. Majitel fotbalové Plzně Adolf Šádek má vážné zdravotní problémy, je hospitalizován v nemocnici, jeho účast na životně důležitém zápase je vyloučena. Pro hráče, realizační tým i zaměstnance klubu je tato informace zdrcující.

Upoutávka na druhý díl seriálu Zázrak ze ZápaduVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Tak začíná jedna z epizod druhého dílu unikátní dokumentární série s názvem Zázrak ze Západu, která přináší výjimečný pohled na plzeňskou Viktorii. Druhý díl odvysílá televizní stanice O2 TV Sport v pondělí 1. května od 21:20 hodin.

„Delší čas mě bolela noha. Vracel jsem se tehdy z Teplic, po návratu do Plzně jsem jel hned do nemocnice. Lékaři zjistili, že mám trombózu, navíc oboustrannou plicní embolii. Moc vtipné to nebylo. Zůstal jsem už na nemocničním vozíku, začali mi ředit krev," popisuje Šádek nepříjemné chvíle, které se udály krátce před úvodním duelem Plzně s Tiraspolem v Kišiněvě.

Trailer dokumentu Zázrak ze ZápaduVideo: O2 TV Sport

Jenže i přes důrazné nedoporučení lékařů na stadionu v moldavské metropoli nakonec nechyběl. „Namlouval jsem už hráčům video, poprvé bych nebyl na pohárovém zápase Viktorky. Pral jsem se s tím. Člověk má v podobných situacích pocit, že je už v rakvi. Kluci odletěli. No, a já jsem se druhý den za nimi vypravil. Když mě viděli na hotelu, mysleli si, že jsem se zbláznil," říká Šádek, který v dokumentu přiznává, že před časem měl v jednu chvíli pocit, že jeho práce v Plzni je u konce.

Upoutávka na první díl seriálu Zázrak ze ZápaduVideo: O2 TV Sport

„Všude kolem jsem několik let poslouchal, že je nereálné udržet klub, jako je Viktorka Plzeň, bez výkyvů. Dostal jsem se do fáze, kdy jsem si myslel, že mi prospěje změna prostředí. Kde budu mít větší výzvy a šanci znovu prokázat, že dokážu věci nastartovat od začátku. Ale jak to přišlo, tak to zase odválo," podotýká plzeňský šéf.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.