Hlavní obsah

Strašný terén, na horším hřišti jsem ještě nehrál, postěžoval si Holeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prohru s Libercem 0:1 chce opora Slavie Tomáš Holeš co nejrychleji hodit za hlavu. A už se soustředit na čtvrteční odvetu s Lincem v Konferenční lize. „Snad tam bude lepší hřiště než v Liberci. Nejlíp se samozřejmě hraje v Edenu, kde jsou podmínky nejlepší, ale bohužel venkovní hřiště, na jaká poslední dobou jezdíme, jsou katastrofou. Snižují kvalitu naší ligy,“ zkritizoval hrací plochu U Nisy Tomáš Holeš, který se se svými parťáky na tvrdém a hrbolatém terénu gólově prosadit nedokázal.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vpravo Imad Rondič z Liberce, vlevo Tomáš Holeš ze Slavie v utkání 25. kola.

Článek

„Zápas se hrál na strašném terénu. Na horším hřišti jsem asi ještě nehrál. Ovlivnil ho brzký gól, který jsme si dá se říct dali sami," konstatoval. Ve 13. minutě si vstřelil vlastence Olayinka.

„Nešťastný moment. Byl tam centr na zadní tyč a náš Oly chtěl míč odkopnout, ale špatně ho trefil. Kopl ho na bránu a cinkl o břevno. Nejsem si jistý, jestli byl míč za čárou, ale rozhodčí to asi viděli," popsal rozhodující moment.

Foto: Vít Černý, ČTK

Slavia inkasuje v Liberci. Vlevo Theodor Gebre Selassie z Liberce, bankář Ondřej Kolář a Peter Olayinka ze Slavie.

„A pak to samozřejmě hodně ovlivnila červená karta," přiznal. Slovan totiž hrál od 19. minuty bez vyloučeného Štetiny za ostrý faul na Masopusta. „Domácí se zatáhli a s vedením 1:0 bránili zuby nehty. My nemohli hrát naši hru, na jakou jsme zvyklí. Snažili jsme se o centry, prosadit se. Bohužel, dali jsme tyčku, břevno. Na konci jsem měl ještě na noze vyrovnání, ale nebylo nám přáno," lamentoval Holeš.

Nebylo by pro Holeše a spol. paradoxně výhodnější hra proti jedenácti? „Možná nám to trošku uškodilo. Jinak bychom třeba měli víc prostoru a dostávali se tam líp. Jak už to bývá, když se dostane červená karta, tým se ještě více semkne. Navíc když vedli 1:0 a bránili se zuby nehty," zhodnotil.

Slavia celkem sedmnáctkrát vypálila na branku, ale jen dvakrát trefila prostor mezi tyče. Podle Holeše nejproduktivnějšímu týmu ligy tentokrát chyběla větší kvalita ve finální fázi.

„Samozřejmě středem to moc nešlo, měli ho hodně zacpaný. Chtěli jsme se tam dostat po stranách a pak se tlačit do vápna, ale buď jsme tam míč nedali, zbytečně jsme zasekli, nebo byl centr nekvalitní a ulítlo nám to. Chyběla větší kvalita centrů, i když hodně ji ovlivňovalo právě hřiště. A pak chyběla asi i větší dravost ve vápně," uzavřel.

Reklama

Související témata: