Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Bohemians 1905 3:1Středočeši vyhráli počtvrté z posledních pěti kol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Drchal 1 : 0
51. Řezník 2 : 0
71. Necid 2 : 1
87. Škoda 3 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v závěrečném 34. kole první ligy nad Bohemians 1905 3:1. Za domácí skórovali Václav Drchal, Radim Řezník a střídající Michal Škoda, za hosty snížil rovněž střídající Tomáš Necid, který ještě v nastavení nedal penaltu. Boleslav vyhrála počtvrté z posledních pěti kol a obsadila 11. místo. Pražané zakončili sezonu na 10. příčce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Škoda z Boleslavi a Václav Drchal z Boleslavi se radují z gólu.

Článek

Ani jeden ze soupeřů se už nemohl v tabulce příliš posunout, a tak se očekával bezstarostný a ofenzivní fotbal. Otevřená hra byla k vidění už před přestávkou a domácí byli efektivnější. V 17. minutě poslal Preisler do šestnáctky nadýchaný centr, který Drchal poslal volejem do sítě a dostal Boleslav do vedení.

Hosté rozhodně nebyli horší, ale neproměňovali šance. V 10. minutě po akci Pulkraba měl Puškáč slibnou možnost k vedení, ale zblízka balon nedokázal usměrnit. Ve 29. minutě se stejný hráč ocitl znovu osamocený, brankář Šeda však byl pohotovější a míč mu sebral.

Efektivitu Středočechů ještě zvýraznila akce na začátku druhého poločasu. Skalák posadil přímý kop na hlavu zcela nehlídaného Řezníka a ten v 51. minutě prodloužil míč do sítě. Domácí skórovali i z druhé střely mezi tyče. V 59. minutě měl Douděra další velkou možnost, ale jeho ránu z 10 metrů stačili hosté srazit na roh.

Bohemians se ještě na chvíli dostali zpět do zápasu. Střídající Necid ještě v 66. minutě nepotvrdil pověst kanonýra a zcela osamocený před Šedou nedokázal hlavou skórovat. V 71. minutě už ale dorazil míč do prázdné branky po akci dalšího náhradníka Osmančíka a gólově oslavil svůj 100. start v české lize.

Boleslav si však tři body nenechala vzít. V 87. minutě se prosadil další střídající hráč Škoda, kterého našel centrem po rohu Zmrhal. Znovu snížit ještě mohl ve třetí minutě nastavení Necid, ale jeho nepovedenou penaltu zlikvidoval Šeda.

Fotbalová liga - 34. kolo:
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 3:1 (1:0)
Branky: 17. Drchal, 51. Řezník, 87. Škoda - 71. Necid. Rozhodčí: Hrubeš - Leška, Matoušek. ŽK: Matějovský (M. Boleslav). Diváci: omezený počet.
Boleslav: Šeda - Douděra, Řezník, Jakub Klíma, Preisler - Skalák (79. Dufek), Dancák, Matějovský (79. Jirásek), Zmrhal - Drchal (88. L. Mašek), Jiří Klíma (79. Škoda). Trenér: Jarolím.
Bohemians: Le Giang - Bederka (85. Kadlec), Köstl, Krch (61. Schumacher) - Dostál, Květ, Ljovin, Novák (61. Vacek), Vondra - Pulkrab (71. Osmančík), Puškáč (60. Necid). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: