Hlavní obsah

Střížkov před derby s vršovickou Bohemkou šroubuje ceny vstupenek

PRAHA

Když už k tomu zápasu nastoupíme, pak na tom aspoň něco vyděláme. Tak nějak se asi rozhodovalo vedení střížkovských Bohemians, kteří před nedělním derby na Strahově proti vršovickým Bohemians 1905 zvedli cenu vstupenky na 300 korun. V prvních třech domácích utkáních jste přitom mohli jít na strahovský azyl střížkovského klubu úplně zadarmo.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník Bohemians 1905 Milan Škoda

Článek

Navíc je jasné, že se cena vstupného více dotkne početných fanoušků hostí než tradiční hrstky fandů střížkovského celku.

Před začátkem sezóny ještě vedení střížkovského celku Bohemians Praha avizovalo, že k zápasu proti Bohemians 1905 vůbec nenastoupí s tím, že Klokani z vršovického Dolíčku nejsou registrovaní u Českomoravského fotbalového svazu.

„Nechceme, aby byla Bohemka prezentována ve špatném světle, hlasité povzbuzování a vyjádření jednoty budou tím nejlepším důkazem, kteří fanoušci jsou u nás nejlepší. Nechceme, aby na stadionu došlo k nějakým výtržnostem, protože to Bohemce určitě neprospěje,“ řekl pro klubový web ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl, jenž vršovický klub zastupoval na středečním jednání v sídle ČMFS.

Tam se mimo jiné řešila i cena vstupného nedělního duelu. Vedení svazu reprezentované předsedou Ivanem Haškem, místopředsedou Jindřichem Rajchlem a šéfem ligy Ivo Lubasem chtělo napětí mezi oběma znesvářenými tábory co nejvíce uklidnit. Zástupci střížkovských Bohemians Karel Kapr a Josef Jícha přítomné na jednání informovali, že cena vstupného na nedělní derby bude jednotná ve výši 300 korun.

"Českomoravský fotbalový svaz nemůže zasahovat do cen vstupenek, jejichž výše je plně v kompetenci jednotlivých klubů. I dle směrnic FIFA a UEFA je zakázáno pouze stanovovat rozdílné ceny do podobných sektorů pro domácí fanoušky a příznivce hostů. Ceny pro domácí i hosty by měly být stejné. Úroveň jednotných cen však určuje domácí klub. Nicméně právě proto, že ČMFS chce lákat fanoušky na stadióny, nás zamýšlené předražení vstupenek na chystané utkání velmi znepokojuje,“ nechal se v tiskovém prohlášení slyšet ředitel PR ČMFS Petr Svěcený.

Reklama

Související témata: