Hlavní obsah

Strýc šokoval Liberec v poháru, synovec teď k Nise přestoupil. Slovan získal reprezentanta Červa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před dvěma lety zažil pod Ještědem ligový debut v dresu Slavie a teď na sever přichází natrvalo. Liberec posílil reprezentant do 21 let Lukáš Červ, který s týmem kouče Luboše Kozla podepsal dlouholetý kontrakt.

Foto: Ondřej Bičiště/MAFRA , Profimedia.cz

Lukáš Červ (vpředu) v dresu Pardubic slaví gól v záchranářském duelu s Teplicemi.

Článek

„Trenéra Kozla znám z mládežnických reprezentací, on mě také zná, hrálo se mi pod ním vždy dobře. Ještě nejsem po zranění z reprezentačního zápasu zdravotně úplně v pořádku, ale už je to lepší. Těším se na příští sezony v Liberci a doufám, že se bude dařit týmu i mně," uvedl Lukáš Červ pro klubový web.

Lukáš Červ pochází z fotbalové rodiny. Jeho bratranci jsou totiž David Douděra, který v pauze přestoupil z Mladé Boleslavi do Slavie, a mladší Martin Douděra zase obléká dres pražské Dukly. Strýc z matčiny strany František Douděra trénuje ve Zbuzanech, které modrobílý tým vloni šokoval vyřazením z domácího poháru, po kterém pod Ještědem skončil kouč Pavel Hoftych.

„Na nové angažmá se moc těším, protože jsem strávil dvě sezony na hostování. Byl jsem rád, že se teď naskytla možnost trvalého přestupu do Slovanu. Když jsem se to dozvěděl, tak jsem byl nadšený a říkal jsem svému agentovi, že do Liberce určitě chci. Vím o Slovanu, že je to rodinný klub, je tu dobrá atmosféra i zázemí," říká mládežnický reprezentant, který hrál za národní tým do 18, 19 i 21 let a naposledy nastoupil proti Anglii.

V dorostu Slavie si zahrál i v UEFA Youth League, zároveň nastupoval i za B-tým. Sezonu 2020/21 odehrál na hostování v druholigové Jihlavě. V minulém ročníku už hostoval v Pardubicích, kde zasáhl do 21 ligových zápasů a vstřelil dvě branky. Nyní bude o další usilovat za Liberec.

Reklama

Související témata: