Hlavní obsah

Šumulikoski prožíval v nemocnici u televize při zápasech Slovácka bezmoc. V neděli se už chystá do Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní ředitel fotbalového Slovácka Veliče Šumulikoski byl propuštěn z nemocnice a postupně se vrací do pracovního procesu. Po nehodě, která se mu přihodila na elektrické koloběžce v noci z osmého na devátého září po utkání s Partizanem Bělehrad v Konferenční lize (3:3), musel absolvovat operativní zákrok zraněné čelisti. Přímo v nemocniční péči už nemusí zůstávat.

Foto: www.fcslovacko.cz

Veliče Šumulikoski

Článek

„Žádný zákrok mě již nečeká, jen rekonvalescence," uvedl Šumulikoski pro klubový web. Zpočátku se vyrojily ohledně jeho zdravotního stavu hodně různorodé informace. „To, že se objevilo, že jsem měl otok mozku, nechci raději ani komentovat. O něčem se zřejmě psát musí," mávl rukou jednačtyřicetiletý Makedonec, který našel v Česku druhý domov.

Fanouškům Slovácka, kteří mu při posledním ligovém duelu s Jabloncem popřáli prostřednictvím transparentu brzké uzdravení, na dálku za velkou podporu poděkoval. „Dostal jsem i spoustu vzkazů. Moc si toho vážím. Velice mě to potěšilo," prozradil Šumulikoski.

Všechny tři zápasy, na nichž nemohl být osobně přítomný, viděl v televizi na nemocničním pokoji. Hradišťský tým remizoval v lize v Mladé Boleslavi, padl po velkém boji v Konferenční lize v německém Kolíně nad Rýnem, a nečekaně pak prohrál i v dalším střetnutí domácí nejvyšší soutěže s Jabloncem. „Prožíval jsem u obrazovky větší bolest než po té nehodě. Rázoval jsem po pokoji jako lev v kleci. Byla to hrozná bezmoc, když člověk nemůže nijak pomoct," líčí. Naposledy se v podobné situaci octl, když měl covid. „Teď to bylo ale snad ještě horší," tvrdí. „Na mužstvu se projevila únava z náročného programu," domnívá se.

Tak matný výkon, jaký Hradišťští předvedli naposledy doma proti Jablonci, Šumulikoski dlouho nepamatuje. „Z naší strany to bylo takové mrtvé. Tři dny předtím jsme přitom odehráli v Kolíně výborný duel, který nám však bohužel body do tabulky skupiny Konferenční ligy nepřinesl," lituje.

Po reprezentační přestávce čeká fotbalisty Slovácka v neděli prestižní ligové derby ve Zlíně, a Šumulikoski už chce být u toho. „Rád bych již byl na lavičce. Pokud se na to nebudu cítit, usednu určitě aspoň do hlediště. Věřím, že si naše mužstvo v pauze dobilo baterky. Doufám, že duel ve Zlíně zvládneme, a vrátíme se na vítěznou vlnu. Budu se snažit hráčům dodat potřebnou energii," plánuje.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články