Hlavní obsah

Svědík chtěl nechat Nguyena odpočinout, ale po vyloučení Borka musel do branky. Čtyřikrát inkasoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh gólmana fotbalistů Slovácka Nguyena, který ve čtvrtek zavinil hrubkou porážku svého týmu 0:1 v Konferenční lize s Nice, má pokračování. Trenér Martin Svědík ho sice v ligovém duelu s Bohemians 1905 posadil na lavičku, avšak mladý náhradník Borek viděl už ve 12. minutě za faul na pronikajícího Drchala před hranicí šestnáctky červenou kartu a Nguyen musel znovu do branky. Okamžitě dostal gól z přímého kopu a pak inkasoval ještě třikrát. Hradišťští nečekaně padli na svém hřišti 2:4.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Gólman Slovácka Filip Nguyen

Článek

„Chtěli jsme nechat Nguyena odpočnout, avšak náš záměr bohužel nevyšel. Vyloučení není jen vina Borka, ale i špatné organizace naší defenzívy. A ještě horší bylo, že jsme hned z trestňáku inkasovali," posteskl si Svědík. Šance na vyrovnání poté zahodili Holzer i Havlík.

„Druhý inkasovaný gól těsně před pauzou pak přinesl do hlav našich hráčů zřejmě zlom. Byli jsme v deseti, měli jsme utkání s Nice v nohách, a ještě jsme měli dohánět dvoubrankové manko. Všechno bylo tentokrát špatně, avšak podotýkám, že naší vinou," zdůraznil.

Připustil, že jeho tým nyní prožívá nelehké období. „Je to těžké pro naše brankáře, ale i hráče v poli. Nechci hned hodnotit, zda se Nguyen dopustil při trestném kopu chyby. Nebylo pro něj lehké jít z ničeho nic nerozcvičený do brány. Bohužel nyní prožíváme nešťastné období, kdy skoro každá střela na naši branku skončí v síti," posteskl si Svědík.

Podle něj bude záležet, jak se k tomu hráči i realizační tým postaví. „Uplynulé dvě sezony se nám dařilo skoro všechno, vyhřívali jsme se na výsluní. Hrajeme vysněnou základní skupinu evropského poháru, což je pro nás úplně nová zkušenost. Je potřeba, abychom drželi spolu nejen v dobrém, ale i teď ve zlém. Věřím, že pracovitostí a větší zodpovědností se dopracujeme zase k lepším výsledkům," je přesvědčený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Reinberk ze Slovácka a Adam Jánoš z Bohemians.

Svědík nechtěl předjímat, který gólman půjde do branky Slovácka ve čtvrtek ve Francii v dalším zápase Konferenční ligy proti Nice. „Máme ještě nějaký čas, abychom si srovnali myšlenky a domluvili se, jaká cesta pro nás bude nejlepší. Budu o tom mluvit s trenérem brankářů Lubošem Přibylem. Věřím, že společně zvolíme takové řešení, aby nám to v Nice fungovalo na hřišti co nejlíp," přemítal.

Reklama