Hlavní obsah

Svědík do určení penaltového exekutora nezasahoval. Jurečka měl koule, cení si kouč Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhluboka si oddechl. Fotbalisté Slovácka otočili dvěma trefami ve druhé půli ligový zápas s Mladou Boleslaví, a tak hradišťský trenér Martin Svědík mohl být po premiérové jarní výhře (2:1) poprvé v novém roce po závěrečném hvizdu spokojený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Václav Jurečka ze Slovácka a Martin Sladký z Boleslavi.

Článek

Ulevilo se vám?

Ulevilo se nám všem. Na každé mužstvo může přijít během sezony nepříjemná série. Já jsem hráčům zdůrazňoval, že zpátky na vítěznou vlnu se můžeme dostat pouze poctivou prací. Mužstvo dokázalo zareagovat na vedoucí branku Boleslavi a po vyrovnání se až do poslední chvíle rvalo o výhru. Vyplatilo se. Odměnou nám byla penalta v úplně posledních vteřinách zápasu.

Co jste hráčům říkal v kabině o přestávce, když jste 0:1 prohrávali?

Aby nepropadali panice. Že máme v tabulce čtyřicet bodů, které už nám nikdo nevezme. Klukům poslední dobou chybělo sebevědomí ve finální fázi. Z tohoto hlediska nám hrozně moc pomohlo vyrovnání na 1:1. Velkou zásluhu na něm měl obránce Reinberk, který vzal míč Ewertonovi a poslal perfektní pas skórujícímu Jurečkovi.

Gól, který jste předtím obdrželi, byl ovšem hodně laciný. Souhlasíte?

Ano. Kalabiška si nepohlídal Douděru. Přitom jsem ho před utkáním na jeho náběhy upozorňoval. To bylo skoro na zabití.

Ve druhé půli jste ale tlak vystupňovali...

Na rozdíl od předchozího duelu s Pardubicemi nám pomohla střídání. Jurečka, Vecheta i Šašinka naši hru hodně oživili. Nápor jsme podpořili třemi urostlými útočníky, což se nakonec projevilo.

O tom, že budete v nastaveném čase zahrávat penaltu, rozhodl až VAR. Věřil jste, že ji sudí Zelinka nařídí?

Ano. Viděl jsem jasné držení Vechety.

Zasahoval jste do toho, kdo půjde v závěru na pokutový kop?

Nikoli. Míváme dopředu určené tři až čtyři fotbalisty, a pokaždé záleží na jejich momentálním rozpoložení. Musí se sami dohodnout, kdo si míč vezme. Osobně jsem si myslel, že se k desítce postaví Cicilia. Zodpovědnost ale na sebe vzal Jurečka, a já si cením, že na to měl koule. Běžely poslední vteřiny, a on se vyrovnal s obrovským tlakem. Klobouk dolů před ním.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vladislav Ljovin ze Slovácka a Michal Hlavatý z Boleslavi.

Už v osmnácté minutě musel odstoupit ze zápasu zkušený stoper Kadlec. Obnovilo se mu zranění z utkání s Pardubicemi?

Jde o stejnou nohu, ale jiné zranění.

Ze zdravotních důvodů chyběl záložník Kohút...

Má výron v kotníku. Jeho absence bude zřejmě delší.

Do branky se už chystal uzdravující se Nguyen, avšak nakonec za něj opět zaskočil Fryšták. Proč?

Nguyen za námi přišel, že se necítí ještě úplně stoprocentně. Gólman je klíčová osoba, a tak jsme nechtěli riskovat. Fryšták navíc v ligové dohrávce s Pardubicemi zachytal solidně.

Semifinále domácího poháru s Hradcem Králové, které jste původně měli odehrát ve středu, jste si odložili až na reprezentační pauzu v závěru března...

Takhle nám to docela vyhovuje. Zachováme si normální týdenní mikrocyklus a někteří naši hráči se třeba stihnou dát do té doby zdravotně do pořádku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články