Hlavní obsah

Penalta v nastavení? Věřil jsem si, tvrdí nejlepší ligový kanonýr Jurečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně vstřelili fotbalisté Slovácka v novém roce první góly a připsali si premiérovou jarní výhru. O obrat hradišťského týmu v ligovém zápase s Mladou Boleslaví se zasloužil především útočník Václav Jurečka, který dvěma trefami zařídil svému mužstvu vítězství 2:1 a s dvanácti brankami se osamostatnil v čele pořadí kanonýrů nejvyšší soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Jurečka ze Slovácka se raduje z gólu, rozhodl o výhře.

Článek
Fotogalerie

Ulevilo se vám?

Jasně. Moc si cením, že jsme po inkasovaném gólu otočili skóre v náš prospěch. Nějaké náznaky šancí jsem měl i v předchozích duelech ve Zlíně a s Pardubicemi, ale když je neproměníte, tak na vás padne deka. Teď jsem skóroval hned dvakrát. Věřím, že to mužstvu i mně do dalších kol hodně pomůže.

Na vyrovnávací branku na 1:1 vám přesně přihrál Petr Reinberk...

Udělal to skvěle. A já jsem se soustředil hlavně na to, abych trefil branku. Povedlo se mi to. První gól nás psychicky nakopl. V úplném závěru jsme pak strhli vítězství na naši stranu, a tak jsem velice spokojený. Tentokrát se nás drželo i štěstí, které nás v některých předchozích utkáních opustilo.

Rozhodující branku jste vstřelil až v závěru nastaveného času z pokutového kopu. Byl jste na něj určený?

Je nás víc. Já si na penaltu věřil, přestože jsem ji na podzim v Budějovicích zahodil. Byl jsem přesvědčený, že ji tentokrát proměním. Oslovil jsem obvyklého exekutora Vlastu Daníčka, a on souhlasil, abych šel kopat. Stejně tak Rigino Cicilia. Trochu mi zatrnulo, když si boleslavský brankář Šeda na míč sáhl. Střela ale byla dostatečně tvrdá, a balon naštěstí skončil v síti.

Nařízení penalty posvětil až VAR. Věřil jste, že ji sudí Zelinka nařídí?

Vecheta zařval, že ho Douděra držel. A když se šel rozhodčí podívat k videu, už jsem tušil, že nám bude VAR tentokrát přát a že to desítka skutečně bude.

Jak chutnala oslava gólů před mnohem plnějším hledištěm, než tomu bylo dosud?

Užil jsem si to. Já hrozně rád hraju před zaplněnými tribunami. Je moc dobře, že už může chodit na fotbal víc lidí, a že jich bude snad dál přibývat.

Láká vás koruna krále prvoligových střelců?

Neříkám, že ne. Snad nějaké branky ještě přidám. Ale nejdůležitější bude, aby se dařilo mužstvu.

V současnosti nenastupujete zcela pravidelně v základní sestavě. Jak to nesete?

Nedařilo se nám, a tak trenér Svědík se sestavou míchal. Jsem si vědom, že některé moje výkony nebyly zdaleka optimální.

Nerozhodily vás mediálně sledované události ohledně prodloužení smlouvy, která vám po sezoně ve Slovácku vyprší?

Doufám, že ne. Soustředím se především na fotbal. Řeší se to, uvidíme, co přinese budoucnost.

Kapitán Michal Kadlec nastoupil se žlutomodrou páskou v barvách Ukrajiny na ruce. Chtěli jste tím Ukrajinu podpořit ve válce s Ruskem?

Jasně. Přemýšleli jsme, jakou formou to učinit. Soucítíme s Ukrajinci. Tohle je to nejmenší, co jsme pro ně mohli udělat.

Reklama

Související témata: