Hlavní obsah

Svědík nemohl v závěrečném tlaku nasadit vysokého Ciciliu. Za mě je čtyřzápasový trest nesmysl, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po předchozím nezdaru s Olomoucí netajil kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík z druhé domácí ztráty v řadě značné zklamání. Jeho tým sice vstřelil v ligovém duelu s Mladou Boleslaví záhy vedoucí gól, a nahrálo mu pak i vyloučení útočníka Středočechů Pulkraba, avšak Hradišťští v přesilovce dvakrát inkasovali. Aspoň bod za remízu 2:2 jim v nastavení zachránil kuriózní trefou střídající Kalabiška.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík nebyl s domácí remízou s Boleslaví spokojený.

Článek

„Zejména v prvním poločase se mi náš výkon vůbec nelíbil. Měli jsme hodně ztrát. Skoro u každého míče byli Boleslavští dřív," posteskl si Svědík. Přesto Slovácko skórovalo jako první. „Po soupeřově červené kartě jsme pak měli mít utkání ve své moci. Jenže to bychom se museli na hřišti chovat jinak. Ledabylým, profesorským výkonem jsme si před přestávkou vykoledovali vyrovnání," vadilo mu.

Po změně stran inkasovalo moravské mužstvo i podruhé. „Proti deseti boleslavským fotbalistům jsme si pak vytvořili velký tlak, avšak byl jakýsi monotónní. Naše přesilovka byla žalostná. Individuální výkony některých našich fotbalistů byly slabé. A to i těch zkušených. Starší hráči mužstvo bohužel netáhli, měli problémy sami se sebou," všiml si Svědík.

Mrzelo ho, že v závěrečném náporu nemohl využít urostlého útočníka Rigina Ciciliu, který dostal za vyloučení v Praze na Bohemians trest na čtyři soutěžní zápasy. „To mně připadá hodně. Za mě je to nesmysl. Zvlášť když Křapka nejdřív držel jeho. Rigi se mu chtěl vysmeknout a nechtěně ho trefil loktem. Jsem zvědavý, zda bude disciplinární komise takhle důsledně postupovat i v jiných případech. Vysoký Cicilia nám pochopitelně při centrovaných míčích do boleslavské šestnáctky chyběl," tvrdil trenér Slovácka.

Hradišťský celek nakonec spasil Jan Kalabiška, který v závěru zezadu obral o balon nic netušícího soupeřova gólmana Trmala, jenž si položil míč na trávník, aby rozehrál. Zkušený bek Slovácka mu ho sebral a trefou do prázdné branky pohodlně vyrovnal.

„Nejdřív jsem si myslel, že si chce Honza trochu odpočnout. Kali ale sledoval Matouše Trmala, který o něm vůbec nevěděl. Chytře si počkal, až si dá balon na zem, zasprintoval k němu a naštěstí to proměnil. Bohužel jsme ale všechno honili až na poslední chvíli," štvalo Svědíka.

Reklama