Hlavní obsah

Svědík postrádá u svých fotbalistů sebevědomí: Chyb se dopouští i hráči, o které bychom se měli opírat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v tomto ligovém ročníku vyšli gólově naprázdno. Fotbalisté Slovácka při své jarní premiéře podlehli před svými fandy mistrovské Slavii 0:1. Mezi tyče hostující branky vyslali za celý zápas jedinou střelu až v úplném závěru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek
Fotogalerie

„To je samozřejmě hodně málo. Směrem dopředu mi chybělo víc sebevědomí a fotbalovosti, jimiž jsme se prezentovali na podzim. Jen nakopávat míče do soupeřovy šestnáctky nestačí. Chce to tlačit se mnohem víc před soupeřova gólmana," přemítá zklamaný hradišťský kouč Martin Svědík, který nedostatky přičítá i absencím marodů Kalabišky a Reinberka. „Z postů krajních beků naši ofenzívu výrazně podporují. Tomič se Šimkem, kteří je nahradili, takové útočné schopnosti nemají," porovnal.

Těžce skousával vítězný gól Pražanů těsně před pauzou. „Tu situaci jsme měli zvládnout mnohem líp. Na sérii chyb se podíleli i borci, o které bychom se měli opírat. Táhne se to s námi už od přípravy. Pevně doufám, že to je pouze dočasné," uvažuje Svědík, jemuž ležel v hlavě i moment ze závěru střetnutí. „Kadlec vracel balon do slávistického velkého vápna, avšak nikdo z našich hráčů se za ním netlačil. Pražané ho bez problémů odvrátili," všiml si.

Nejbližší budoucnost podle něj naznačí, zda se jeho mužstvo už v minulé a v podzimní části této sezony nedostalo na výkonnostní strop. „Třeba se ukáže, že čtvrté místo už bylo naším maximem," krčí rameny.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Daniel Holzer ze Slovácka a Alexander Bah ze Slavie.

Přitom tým z Edenu se v Hradišti zvlášť po vedoucí trefě soustředil především na defenzívu. „Na to, že slávisté k nám přijeli především bránit, jsme na ně vyvinuli strašně malý tlak," štve Svědíka, jenž bude v dalším ligovém střetnutí ve Zlíně postrádat zkušeného záložníka Petrželu, jenž viděl čtvrtou žlutou kartu.

Těsná porážka mrzí i kapitána Slovácka Michala Kadlece. „Bylo to vyrovnané utkání, ani jedno mužstvo nemělo moc šancí. Jednu se ovšem Slavii povedlo proměnit. V prvním momentě jsem myslel, že šlo o ofsajd, avšak sudí tu situaci posoudili správně. Jsem ovšem přesvědčený, že remíza by utkání slušela víc," míní.

K zápasu nastoupil po covidovém onemocnění. „Šest dní jsem měl na testu pořád dvě čárky. Malá přinesla koronavirus ze školy. Tři dny před zápasem se Slavií jsem už ale mohl trénovat. Vydržel jsem celé utkání, avšak ke konci mně už trochu tuhly svaly," přiznal Kadlec.

Trápí ho, že ani v pohárovém duelu v Olomouci, ani proti Slavii se hradišťským fotbalistům nepovedlo vstřelit gól. „Jedeme ale dál. Nachystáme se co nejlíp na ligové derby ve Zlíně, a snad nám to tam už spadne. Byť nám na těžkých terénech chybí podzimní lehkost, jedeme dál. Zápasy budou následovat v rychlém sledu, a já věřím, že se budeme postupně zlepšovat," tvrdí bývalý reprezentant.

Reklama